Şeyma Subaşı’ndan depremin ardından tepki çeken ‘küvet paylaşımı’ hakkında açıklama: Her insanın acıyla baş etme yolu farklı

Şeyma Subaşı'ndan depremin ardından tepki çeken 'küvet paylaşımı' hakkında açıklama: Her insanın acıyla baş etme yolu farklı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra büyük kayıplar ve yıkımlar yaşandı. Türkiye’ye dünyadan da yardım yağarken sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı, tatil paylaşımı yapınca tepki çekti.

Sosyal medya hızla takipçi kaybeden Subaşı, kendisine yönelik gelen tepkilerin ardından açıklama yaptı.

Türkçe’de “ateş düştüğü yeri yakar” diye bir deyim var. Ama güzel ülkemin son zamanlarda yaşadığı öyle bir ateş ki kilometrelerce uzakta olsam da günlerdir sönmeyen bir yangınla yakıyor hepimizin içini.

Depremden 2 ay önce annemle telefonda konuşurken, böyle bir deprem beklendiği konusunu konuşmuştuk. O an ben bu kadar uzaktayken “Böyle bir şey olsa ne yaparım” “Sevdiklerime bir şey olsa nasıl baş ederim bu durumla” diye düşünürken gözümden yaş gelmişti. Şimdi binlerce insan bunu yaşıyor. Bir gecede insanlar ailelerini, sevdiklerini, yuvalarını ve belki de hayallerini, umutlarını kaybetti. Bugün anlıyoruz ki bu hayal bile edilemeyecek bir acı.

Şimdi hala birbirimizle kavga etmek, sorumlu olmayanları suçlamaya çalışmak yerine kenetlenmeli ve şimdiye kadar mükemmel bir şekilde yaptığımız gibi birbirimize yardımcı olmalıyız… Ama biliyorum bu yük sadece iyi insanların altından kalkamayacağı kadar büyük. O yüzden bu felaketin sorumlularından hesap sorulmalı. Buna kader deyip geçmek yerine sorumluların ahiretten önce bu dünyada cezasını çekeceğinden emin olunmalı”

Biz de bu yaşadığımız korkunç olaydan almamız gereken dersleri almalıyız. En önemli şey şu ki, içimizdeki iyiliği hep korumalıyız. Çünkü anladık ki, bizi yalnızca iyilik kurtaracak. Öyle bir güç var ki, O “ol” dediği an her şey olur ve O her şeyi bilir.

Her insanın acıyla başetme yolu farklı biliyorum. Kimimiz gözyaşlarına hakim olamazken, kimiz bu yaşları içine akıtıp güçlü kalmaya çalıştı. Orada olamayıp elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık. Aysu’yu tanıyanlarınız vardır. Bu süreçte zor zamanlardan geçen herkese elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Benim yönlendirmelerim, Aysu’nun önerileri ile günlerdir depremden etkilenen tüm canlılara elimizden geldiğince merhem olmaya çalıştık. Beni yanlış anlamınızı istemem, bunu bir gösteriş değil aksine “kenetlenme” ve “birlik olma” düşüncesini pekiştirmek için paylaşıyorum. Biz bugüne kadar “AFAD, AHBAB, AKUT, UCIM ve deprem bölgesine yardımlarını götüren Kadıköy ve Beşiktaş belediyelerine elimizden geldiğince yardımlarda bulunduk. Dualarımız ve iyi dileklerimiz onlarla.”

 

Exit mobile version