Her gün mutlaka 1 bardak için! Turşu suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Her gün mutlaka 1 bardak için! Turşu suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Turşu, yemeklerin yanında tükettiğimiz yiyeceklerden biridir. İçerisinde yer alan sodyum nedeniyle ölçülü tüketmemiz gereken bir yiyecek olan turşunun suyu oldukça faydalı.

Günde 1 bardak kadar turşu suyu içerek, birçok rahatsızlıktan kurtulabiliriz. Adeta bir şifa deposu olan turşu suyunun faydaları ise saymakla bitmiyor.

İşte turşu suyunun bu zaman kadar az bilinen faydaları;

1 – Mide bulantısını geçirir

2 – Yiyeceklerin bozulmasını önler. ( kalan turşu suyunu lahana ve havuç gibi kalan sebzeleri çabucak turşu yapmak için kullanabilirsiniz )

3- Sivri sinek ısırıklarına iyi gelir

4- 1 bardak içildiğinde kas kramplarını rahatlatır ve eklem ağrılarına iyi gelir. O nedenle sporcular için sağlıklı bir içecektir.

5- Saksı bitkilerini canlandırdığı için 3 çorba kaşığı saksı diplerine dökebilirsiniz. ( Eğer evdeki bitkileriniz toprağa dönük duruyorsa, sağlıklı bir porsiyon turşu suyu onları canlandırıp dikleştirecektir)

6 – Vücudunuzun su tutmasını sağlar. Bu nedenle yürüyüş yaparken tüketebilirsiniz.

7 – Bakır tavaları ve dibi tutmuş tencereleri temizleyebilirsiniz.

8- Turşu suyu yorulan kaslarınızın toplanmasını sağlar.

TURŞU SUYUNUN DİĞER FAYDALARI

Bağırsak mutlu olur, bağışıklık güçlenir

Kabızlığınıza çare olabilir ( Kabızlık baş belası bir sorundur. 1 bardak turşu suyu içerek şiddetli kabızlık sorunundan kurtulabilirsiniz. Sadece kabız olduğunuz zamanlar değil, normal zamanlarda da turşu suyu tüketerek bağırsaklarınızı temizleyebilirsiniz. )

Kansere karşı antioksidanlarla korur

Exit mobile version