Her gün mutlaka 1 bardak için! Turşu suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Turşu suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Her gün 1 bardak turşu suyu içersek birçok rahatsızlığımızdan kurtulmak mümkün. İşte turşu suyunun faydaları...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turşu, yemeklerin yanında tükettiğimiz yiyeceklerden biridir. İçerisinde yer alan sodyum nedeniyle ölçülü tüketmemiz gereken bir yiyecek olan turşunun suyu oldukça faydalı.

Günde 1 bardak kadar turşu suyu içerek, birçok rahatsızlıktan kurtulabiliriz. Adeta bir şifa deposu olan turşu suyunun faydaları ise saymakla bitmiyor.

İşte turşu suyunun bu zaman kadar az bilinen faydaları;

1 – Mide bulantısını geçirir

2 – Yiyeceklerin bozulmasını önler. ( kalan turşu suyunu lahana ve havuç gibi kalan sebzeleri çabucak turşu yapmak için kullanabilirsiniz )

3- Sivri sinek ısırıklarına iyi gelir

4- 1 bardak içildiğinde kas kramplarını rahatlatır ve eklem ağrılarına iyi gelir. O nedenle sporcular için sağlıklı bir içecektir.

5- Saksı bitkilerini canlandırdığı için 3 çorba kaşığı saksı diplerine dökebilirsiniz. ( Eğer evdeki bitkileriniz toprağa dönük duruyorsa, sağlıklı bir porsiyon turşu suyu onları canlandırıp dikleştirecektir)

6 – Vücudunuzun su tutmasını sağlar. Bu nedenle yürüyüş yaparken tüketebilirsiniz.

7 – Bakır tavaları ve dibi tutmuş tencereleri temizleyebilirsiniz.

8- Turşu suyu yorulan kaslarınızın toplanmasını sağlar.

TURŞU SUYUNUN DİĞER FAYDALARI

Bağırsak mutlu olur, bağışıklık güçlenir

Kabızlığınıza çare olabilir ( Kabızlık baş belası bir sorundur. 1 bardak turşu suyu içerek şiddetli kabızlık sorunundan kurtulabilirsiniz. Sadece kabız olduğunuz zamanlar değil, normal zamanlarda da turşu suyu tüketerek bağırsaklarınızı temizleyebilirsiniz. )

Kansere karşı antioksidanlarla korur

Her gün mutlaka 1 bardak için! Turşu suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Yorumlar kapalı.