1 yaşındaki bebeği nehrin kenarındaki sınır kapısına bırakıp gitti!

Meksikalı bir insan kaçakçısı, ABD sınırına 1 yaşındaki bebeği bırakıp kaçtı. ABD'li sınır devriyeleri tarafından nehrin kenarında tespit edilen çocuk kurtarıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de artan kaçak göçmen olaylarına bir yenisi daha eklendi. Söz konusu gelişmede bir insan kaçakçısının yaptığı skandal dünyada ses getirdi.

Sık sık karteller tarafından yaşatılan dehşetle gündem olan Meksika’dan bu sefer ‘insanlık ölmüş’ dedirten bir olay yaşandı. Meksika-Arizona sınırındaki güvenlik kameralarına yansıyan o anlar izleyenlere pes dedirtti.

BEBEĞİ SINIRA BIRAKIP GİTTİ

Söz konusu gelişmede Meksikalı bir insan kaçakçısı ABD sınırına getirdiği 1 yaşındaki bebeği sınırın sıfır noktasına bıraktı. Nehrin hemen yanında tek başına bırakılan çocuk, suya düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

ABD’li sınır devriyelerinin dikkati sonucu fark edilen bebeğe hemen müdahale edildi. Yetkililer yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde bebeği bölgeden aldı ve ABD sınırına götürdü. Konuyla ilgili Twitter’dan açıklamalarda bulunan ABD Sınır Devriyesi Şefi Raul Ortiz, üzücü olay hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Temsilcimizin hızlı tepkisi sayesinde trajedi önlendi, bebek artık güvende”

ABD’DE YAŞANAN KAÇAK SORUNU

ABD Gümrük ve Sınır Korumasının mali yılının başladığı Ekim ayından bu yana, yetkililer 58.000’den fazla refakatsiz çocukla karşılaştı. ABD’ye Meksika’dan Aralık ayında 252 bin kişi kaçak yollarla geçti, bu sayı rekor niteliği taşırken Şubat ayında açıklanan son rakamlarda 128 bin kişinin kaçak yollarla ülkeye girdiği aktarıldı.

ESKİ YASA YENİDEN GÜNDEMDE

ABD’de kaçak göçmenlerin artışı Cumhuriyetçilerin defalarca Başkan Biden’ın sınırları daha iyi koruması gerektiği konusundaki uyarılarını artırdı. Geçtiğimiz yıl toplamda 2,4 milyon kişi ABD’ye kaçak olarak girerken Biden’ın önümüzdeki günlerde kaçaklara yönelik ‘gözaltı’ uygulamasını tekrar hayata geçirmesi bekleniyor.

1 yaşındaki bebeği nehrin kenarındaki sınır kapısına bırakıp gitti!

Yorumlar kapalı.