Nuri Bilge Ceylan’ın Yeni Filmi Belli Oldu: Kuru Otlar Üstüne

En son Ahlat Ağacı filmine imza atan Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filminin isminin Kuru Otlar Üstüne olduğu açıklandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye kazanan Nuri Bilge Ceylan, en son Gökhan Tiryaki’nin görüntü yönetmenliğini üstlendiği, 71. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan ancak festivalden eli boş dönen Ahlat Ağacı filmiyle izleyici karşına çıkmıştı.

Geçtiğimiz yılın sonunda ise Nuri Bilge Ceylan, İklimler, Bir Zamanlar Anadolu’da ve Kış Uykusu filmlerinde birlikte çalıştığı yapımcı Zeynep Atakan‘la yollarını ayırmış, ikili yıllar süren ortaklıklarını noktalamıştı. Nuri Bilge Ceylan ve Zeynep Atakan’ın bu ayrılık kararının ardından kendilerine nasıl bir yol çizeceği merak konusu olmuştu.

Yaşanan bu gelişmeden iki ay sonra Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filminin ismi açıklandı: Kuru Otlar Üstüne!

Nuri Bilge Ceylan, Kuru Otlar Üstüne Filmini Yönetecek

12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde bu yıl itibariyle her yıl Türkiye sinemasının ustalarından birine “Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü” verilecek. Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü’nün ilki bu yıl Nuri Bilge Ceylan’a verilecek. Bu vesileyle TRT 12 Punto, Twitter hesabından yayınlandığı bir gönderide Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filminin isminin Kuru Otlar Üstüne olduğunu açıkladı.

Kuru Otlar Üstüne filmiyle ilgili elimizden ismi dışında hiçbir bilgi yok. Filmin konusu, oyuncu kadrosu ve vizyon tarihiyle ilgili yeni haberlerin önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz.

Nuri Bilge Ceylan’ın Yeni Filmi Belli Oldu: Kuru Otlar Üstüne

Yorumlar kapalı.