101 yaşında, torunuyla mezun olacak… 82 yıl önce okulu bırakmak zorunda kalmıştı!

101 yaşındaki üniversite öğrencisi, 12 çocuğundan ilkine hamile kalıp okulu bırakmıştı. Şimdi 82 yıl sonra torunuyla birlikte mezun olmaya hazırlanıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

101 yaşındaki kadının hikayesi ilham oldu. Sarah Simpkins, 82 yıl önce ilk çocuğuna hamile kalınca okulu bırakmak zorunda kalmıştı. O zamandan beri içinde uhde olarak kalan üniversiteye yeniden başladı.

Brightpoint Community College’da bu yılın ilk dönemini 3,5 not ortalaması ile tamamlayan Simpkins, torunuyla birlikte mezun olacak.

101 yaşındaki üniversite öğrencisi, “Okula döndüm. Bu hiç aklımdan çıkmadı” derken yaşadıklarının başkalarına ilham olmasını umduğunu söyledi.

101 yaşında, torunuyla mezun olacak... 82 yıl önce okulu bırakmak zorunda kalmıştı!

TORUNUYLA BİRLİKTE OKUYOR

Simpkins, 20 yaşındayken hamile kalınca Güney Carolina, Columbia’daki Allen Üniversitesi’nden ayrılmak zorunda kaldı. Evlenip çocuklarına baktığını anlatan Simpkins, her zaman diplomasını almak istemiş. Sonunda da şu anda Chester’da bulunan aynı devlet kolejine kayıtlı olan torunu Halimah Shepherd-Crawford ile birlikte yaşamak için 96 yaşında Brooklyn, New York’tan Virginia’ya taşınıp okula dönmüş.

Simpkins’e okul sürecinde destek olan torunu Shepherd-Crawford, “Ben ödevi inceliyorum, ona açıklıyorum ve o da bana cevaplarını veriyor. Ben onun elleri ve gözleriyim ama bu onun beyni. Hala süper keskin” diyor.

Büyükanne-torun ikilisi gelecek yılın mayıs ayında diplomalarını aldıklarında Simpkins 102 yaşında olacak. Ancak Simpkins için yaş sadece bir sayıdan ibaret ve kaç yaşında olduğu sorulduğunda “42 gibi hissettiriyor” diye cevap veriyor.

Virginia’nın 1974 tarihli Yüksek Öğrenim Yasası, 60 yaşın üzerindeki yaşlıların, öğrenim ücreti ödemeden kredili veya denetim dersleri için yüksek öğrenim kurslarına kaydolmalarına izin veriyor.

Yarı profesyonel bowling oyuncusu olan Simpkins, en sevdiği kursların salı ve perşembe günlerindeki yüz yüze sanat dersleri olduğunu söyledi.

101 yaşında, torunuyla mezun olacak… 82 yıl önce okulu bırakmak zorunda kalmıştı!

Yorumlar kapalı.