178 saat sonra enkazdan çıkarılan kediye ‘Umut’ ismi verildi

Adıyaman'da arama ve kurtarma ekipleri, yıkılan binanın enkazından 178 saat sonra sağ çıkarılan kediye 'Umut' ismini verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adıyaman’da yıkılan binaların enkazındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ekipler, birçok noktada devam ettikleri çalışmalarda enkaz altında kalan can dostların çıkarılması için de yoğun çaba sarf ediyor.

Atatürk Bulvarı Caddesi’nde 7 katlı bir binanın enkazında 6 gündür çalışma yürüten Ağrı’dan gelen AFAD gönüllüleri, 178 saat sonra bir kediyi canlı çıkardı.

178 saat sonra enkazdan çıkarılan kediye ‘Umut’ ismi verildi

‘Umut’ adı verilen kedi, kriz merkezinde bulunan veteriner hekimlere teslim edildi.

Kediyi kurtaran arama kurtarma gönüllüsü İlyas Kızıl, depremin ilk gününden bu yana arama kurtarma çalışması yürüttüklerini söyledi.

Enkazdaki tüm canlıların kurtarılması için mücadele ettiklerini anlatan Kızıl, “Arama ve kurtarma çalışmalarında 5 kişiyi sağ çıkardık. Çalışmalarda tam umudumuzu artık yitirmişken bugün kediyle karşılaştık. Sesini duyduk. Ekip olarak kediyi enkazdan sağ çıkardık. Bize umut olduğu için ismini Umut koyduk. Çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz. Çıkardığımız her can büyük önem taşıyor” dedi.

178 saat sonra enkazdan çıkarılan kediye ‘Umut’ ismi verildi

Yorumlar kapalı.