1916’da yazılan mektup, adresine ancak 107 yıl sonra ulaşabildi

İngiltere'de 1916'da yazılan ve postaya verilen mektup, adresine ancak 107 yıl sonra ulaşabildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şubat 1916’da yazılan bir mektup, Londra’nın güneyindeki Hamlet Road’daki adresine ulaşarak evin şu an ki sahiplerini şaşırttı.

BBC’ye konuşan Finlay Glen, “Tarihin ’16 olduğunu fark ettik. Bu yüzden 2016 olduğunu düşündük. Ancak damganın Kraliçe değil Kral olduğunu fark ettik, bu yüzden 2016 olamayacağını anladık” dedi.

Finlay Glen, mektubun adrese birkaç yıl önce ulaştığını ancak araştırma yapabilmek için yerel bir tarih derneğine götürdüğünü söyledi.

1916'da yazılan mektup, adresine ancak 107 yıl sonra ulaşabildi

Zarfın üzerinde Kral V. George’un başını taşıyan 1 penilik damga ile mektubun 1. Dünya Savaşı sırasında gönderildiği saptandı. Mektup, Çay tüccarı Henry Tuke Mennel’in kızı Christabel Mennel tarafından yerel pul patronu Oswald Marsh’ın karısı Katie Marsh’a hitaben yazıldı. Christabel Mennel, mektubu İngiltere’nin batısında tatildeyken kaleme aldı ve şu ifadeleri kullandı:

“BURADA ÇOK AĞIR BİR SOĞUK ALGINLIĞI GEÇİRDİM VE PERİŞAN OLDUM”

Mektubun gönderildiği adrese 1916’da neden ulaşamadığı bilinmiyor. İngiliz devletinin posta servisi Royal Mail’in sözcüsü, “Bunun gibi olaylar çok nadiren oluyor ve bu vakada tam olarak ne yaşandığından emin değiliz” dedi. Mektubun “Sydenham” ofisinde damgalandığını belirten yetkili, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Sydenham tasnif ofisinde bir köşede kaybolmuş ve ortalık düzenlenirken bir asır sonra keşfedilmiş olabilir.”

Mektubu alan Finlay Glen ve kız arkadaşı, “Eğer tarihsel değeri varsa bir müzeye bağışlamaktan memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı.

1916’da yazılan mektup, adresine ancak 107 yıl sonra ulaşabildi

Yorumlar kapalı.