2 yıla kadar hapis istemi vardı: İlyas Salman hakkında karar verildi

Oyuncu İlyas Salman'ın, Türk milletini alenen aşağıladığı iddiasıyla yargılandığı davada beraatine karar verildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyuncu İlyas Salman’ın, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda Türk milletini alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediği gerekçesiyle ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Anadolu 54. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık İlyas Salman katılmazken, avukatı Özgür Murat Büyük salonda hazır bulundu.

“DİĞER VATANDAŞLARA GÖRE DAHA SERT OLABİLİR”

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre; Duruşmada söz alan sanık İlyas Salman’ın avukatı Özgür Murat Büyük, “Müvekkilimin açıklamaları ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. İfadeleri diğer vatandaşlara göre daha sert olabilir. Kendisi sevilen bir sanatçıdır” diyerek müvekkilinin beraatini istedi.

Mahkeme, İlyas Salman’a ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçundan kamu davası açıldığını, ancak tüm dosya kapsamına göre üzerine atılı fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması sebebiyle beraatine karar verildi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 67 yaşındaki İlyas Salman’ın sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda Türk milletini aşağılamaya yönelik sözler söylediği öne sürülüyor. İddianamede, Salman’ın ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılması isteniyordu.

2 yıla kadar hapis istemi vardı: İlyas Salman hakkında karar verildi

Yorumlar kapalı.