“2019 yılında açılması gereken tünel 310 metre delinip bırakılmış”

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Posof Ilgar Dağı Tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. Taştan, “AK Parti tarafından seçim yatırımı olarak temeli atılan tünel, sözde 2019 yılında ulaşıma açılacaktı. Geldiğimiz noktada 3 yılda bir tünel 200 metre, diğer tünel ise 110 metrede delinmiş ve öylece bırakılmıştır" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Posof Ilgar Dağı Tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. Taştan, “AK Parti tarafından seçim yatırımı olarak temeli atılan tünel, sözde 2019 yılında ulaşıma açılacaktı. Geldiğimiz noktada 3 yılda bir tünel 200 metre, diğer tünel ise 110 metrede delinmiş ve öylece bırakılmıştır” dedi.

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan; il genel meclisi üyeleri Sırrı Atalay Cantürk, Ncemettin Taşçı ve CHP Posof İlçe Başkanı Erkan Ocak, CHP Damal İlçe Başkanı Ali Çaylar, CHP Hanak İlçe Başkanı Katip Ayık ve partililerle birlikte Ilgar Tüneli’nin önünde basın açıklaması yaptı. Taştan, şunları söyledi:

“ARDAHAN’A ÖNEM VERİLMİYOR”

“Arkadaşlarımızla birlikte 28 Ağustos 2021 Cumartesi günü Ilgar Dağı Tünelinin akıbetini öğrenmek için buraya geldik. 2017 yılında şaşalı bir şekilde temeli atılan Ilgar Dağı Tüneli Ardahan, Posof ve bölge için çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. AK Parti tarafından seçim yatırımı olarak temeli atılan tünel, sözde 2019 yılında ulaşıma açılacaktı. Geldiğimiz noktada 3 yılda bir tünel 200 metre, diğer tünel ise 110 metrede delinmiş ve öylece bırakılmıştır. Maalesef, Sayın Cumhurbaşkanı ‘ekonomimiz şahlanıyor, rezervlilerimiz dolu’ demesine rağmen her nedense Ardahan’a önem verilmediğini şuradan anlıyoruz. 3 yılda yapılan iş ortada, bu bölgenin kurtuluşu ve ekonomisinin kalkınması için bu tünel önemlidir. Kanal İstanbul’a ve lüks işlere para var, ama temel ulaşım ihtiyacımız olan tünellere para yok.

“ARDAHAN’A YAZIKTIR”

Bu tünelin acil olarak başlaması için başta Sayın Cumhurbaşkanı’na, Ardahan Milletvekiline ve AK Parti yönetimine çağrıda bulunuyoruz. Ardahan’a yazıktır, bunu Ardahan’a reva görmeyin, bütün hizmetlerde en son ve en geç hizmet alan Ardahan’ın olmasını istemiyoruz. Yine Çıldır Aktaş Sınır Kapısı’na giden Aşıkşenlik Tüneli de atıl durumdadır. Kapılarımızın faal hale getirilmesi için tünellerin bir an önce başlamasını istiyoruz. Bilindiği gibi, Sarp Sınır Kapısı’nda yüzlerce tır kuyruğu oluşuyor. Dağdan dolayı Tırlar Posof’u tercih etmiyor. Tünel açılırsa Ardahan ve Posof ekonomisi canlanacaktır. Bundan sonra Tünel proje çalışmalarının sürekli takipçisi olacağız.”

“2019 yılında açılması gereken tünel 310 metre delinip bırakılmış”

Yorumlar kapalı.