2023’te asgari ücret ne kadar olacak? TİSK Başkanı’ndan flaş açıklama

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Asgari ücrete zam oranı ne olacak?" sorusuna canlı yayında yanıt verdi. Konunun konuşulmasının şu an için çok erken olduğunu ifade eden Akkol, "Son 2 asgari ücretteki üçlü atılan imzayı çok önemsiyorum. Bu ortak mutabakatın bu dönem içinde de devam etmesini istiyoruz. Biz işverenler olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız" diye konuştu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari Ücret Tespit Komisyonu‘nun çalışma takviminin belirleneceği toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başladı. Toplantıya Bakan Vedat Bilgin, TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay katılıyor.

“İŞVERENLER OLARAK TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ”

Toplantı öncesinde basın mensuplarının yönelttiği “Asgari ücrete zam oranı ne olacak?” sorusuna yanıt veren TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, konunun konuşulmasının şu an için çok erken olduğunu ifade ederek “Son 2 asgari ücretteki üçlü atılan imzayı çok önemsiyorum. Bu ortak mutabakatın bu dönem içinde de devam etmesini istiyoruz. Biz işverenler olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız” diye konuştu.

Akkol’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

“SGK’de bir maliyet artışı söz konusu eğer emekli çalıştırırsanız. Tabii bu işverenler için bir risk. Sayın bakan müjdeli haberi kapalı bir toplantıda vermişti. Emekliler ve emekli olmayan çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek.

Emekliler ve emekli olmayan çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek!

Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda işverenler için ciddi finansman problemi söz konusu. Aynı gün kıdem tazminatı alınması durumunda bir sıkıntı olacak. Bu durumda da işçinin mağdur olma durumu var.

KGF’DEN UYGUN KREDİ

Sayın Bakan az evvel müjdeyi verdi. KGF’den uygun krediyle işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesi aldık.

Üçüncü konu… Yüzlerce kişinin aynı anda emekli olması durumunda ithalatı, ihracatı etkileyen durumlar söz konusu olabiliyor. Bizim de çalışma arkadaşlarımızı mağdur etmeden, ithalatı-ihracatı aksatmadan bir planlama dahilinde bunları organize etmemiz gerekiyor.

Son iki asgari ücretin hem işçi tarafını hem işveren hem devletin imzasıyla ortak bir mutabakatla hayata geçirmiştir. Bu ortak mutabakatın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu dönemde işverenler olarak üçlü imza için elimizi taşın altına koyacağız.

Dengeli, istikrarlı bir rakam için elimizi taşın altında koyacağız. Hem EYT hem asgari ücret sürecinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

2023’te asgari ücret ne kadar olacak? TİSK Başkanı’ndan flaş açıklama

Yorumlar kapalı.