2,04 milyar dolarlık tarihi ikramiye sahibini buldu

ABD'nin ünlü lotosu Powerball çekilişinde, 2,04 milyar dolarlık tarihi ikramiyeyi California'dan ismi açıklanmayan talihli kazandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

39 haftadır devreden ABD‘nin ünlü lotosu Powerball‘da büyük ikramiyeyi kazanan numara belli oldu. Dev ikramiyeyi kazanan şanslı numara, “10, 33, 41, 47, 56 ve kırmızı Powerball 10” oldu.

ABD’de 3 Ağustos’tan bu yana kazanan çıkmayınca 2,04 milyar dolarlık rekor seviyeye yükselen “Powerball”da ikramiye bir kişiye isabet etti. Rekor ikramiyeyi California’dan ismi açıklanmayan talihlinin kazandığı bildirildi.

VERGİ VE KESİNTİLERDEN SORA 997 MİLYON DOLAR ALACAK

Büyük ikramiyeyi kazanan biletin, Los Angeles’ın kuzeydoğusundaki Altadena’da satıldığı açıklandı. Talihli, büyük ikramiyeyi peşinen talep etmesi durumunda, her türlü vergi ve kesintilerden sonra hesabına 997,6 milyon dolar yatırılacak.

Aynı çekilişte, Florida’dan bir talihlinin ise beş sayıyı eşleştirdiği ve rakamı katlayan opsiyonu seçtiği için 2 milyon dolar kazandığı belirtildi. Ayrıca, 16 eyalette 22 kişi son çekilişte 1’er milyon doların sahibi oldu.

Powerball, yıl içinde 1 milyar doları aşan ikinci ikramiyeyi talihlisine kazandırırken, ABD tarihinde ilk defa bir çekilişte ikramiye miktarı 2,04 milyar dolara ulaştı.

Tahlililer, tek seferde veya 29 yılda taksitli şekilde ödüllerini alabiliyorken, büyük ikramiye federal ve yerel vergilere tabii tutuluyor.

2,04 milyar dolarlık tarihi ikramiye sahibini buldu

Yorumlar kapalı.