5 dakikada hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi! Parmaklarınızı yiyeceksiniz

5 dakika içinde poğaça hazırlamak mümkün. Üstelik bu tarifte mayaya gerek yok. Mayalı poğaçanın lezzetini aratmayan en kolay poğaça tarifini sizler için derledik.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çat kapı gelen misafiriniz olduğunda, hızlıca poğaça hazırlayabilmek mümkün. Çay servislerinin yanında ikram edebileceğiniz bu poğaçayı 5 dakikada yapabilirsiniz. Peki, mayasız yumuşacık poğaça nasıl hazırlanır? Cumhuriyet’te yer alan bir içerikte, mayasız poğaçanın tarifine yer verildi. İşte detaylar…

MAYASIZ PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

2 paket kabartma tozu

Un

Peynir ve maydanoz (içi için)

1 yumurta sarısı ve çörek otu (üstü için)

HAZIRLANIŞI

Un hariç hamur için istenilen tüm malzemeler derin ve büyük bir kapta karıştırılır. Ardından aldığı kadar un azar azar tüm malzemelerin karıştırıldığı kabın içine eklenir. Hamur istenilen kıvama geldiğinde üzerini kapatarak yarım saat kadar bekletilir. Dinlenen hamur küçük bezelere bölünerek yuvarlanır ve önceden hazırlanan maydanoz ve peynir karışımı eklenerek hamur kapatılır. Bu şekilde tüm hamur hazırlanır ve tepsiye sıralanır. Yumurta ve çörek otu karışımı hazırlanan poğaçaların üzerine sürülür ve 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir.

5 dakikada hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi! Parmaklarınızı yiyeceksiniz

Yorumlar kapalı.