7 kadınla evlenen iş insanı ülkede gündem oldu: Uganda, bu ‘tarihi düğünü’ konuşuyor

Ugandalı bir iş insanı, ülkede "tarihi bir düğün" gerçekleştirerek, 7 kadınla birlikte evlendi. İş insanı, daha fazla kadınla evlenmek istediğini belirterek, "Hâlâ genç bir adamım ve yakın gelecekte, Tanrı'nın izniyle, bunun bir son olduğunu söyleyemem" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uganda’da Mukono bölgesine bağlı Nakifuma Sub County’deki Kijjo-Namasengere köyünde bir iş insanı, 7 kadınla birlikte evlendi.

Hacı Habib Nsikonnene adındaki iş insanı, evinde yüzlerce kişinin katıldığı düğün gerçekleşmeden önce yedi eşiyle “evlilik yemini” ederek bölge sakinlerini şaşkına çevirdi.

Köy sakinleri, “tarihi bir düğün olayına” tanıklık ettiklerini belirterek, kadınlardan ikisinin kız kardeşi olduğunu söyledi.

İsimleri Rashidah, Aisha, Fatuma, Shanifah, Mariam, Zainah ve Aisha olarak bilinen 7 kadın, her birinin isimlerini taşıyan özel plakalarla bekleyen Super Custom minibüslere bindirilerek konvoya çıkarıldı.

Dini törenin ardından Nsikonnene ve eşleri, evlerine dönmeden önce birçok kasabada büyük bir konvoy ile gezdi. Eşlerinden birinin yedi yıldır kendisiyle birlikte olduğunu belirten Nsikonnene, düğünde yaptığı konuşmada eşlerine kendisine “sadık kaldıkları” için teşekkür etti.

“DAHA FAZLA KADINLA EVLENMEK İSTİYORUM”

“Eşlerim, kendi aralarında kıskançlık yapmazlar” diyen Nsikonnene, daha fazla kadınla evlenmek istediğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Onları ayrı ayrı tanıştırdım ve büyük, mutlu bir aile oluşturmak için hepsiyle birden evlenmeye karar verdim. Hâlâ genç bir adamım ve yakın gelecekte, Tanrı’nın izniyle, bunun bir son olduğunu söyleyemem.”

“ÇOK EŞLİLİK SÜLALE BOYU VAR”

Nsikonnene’nin babası Hacı Abdul Ssemakula, ailede “çok eşliliğin sülale boyu” olduğunu söyledi.

Ssemakula, “Büyükbabamın tek bir evde altı eşi vardı. Rahmetli babamın beş eşi vardı ve benim de bir evde yaşayan dört eşim var” dedi.

7 kadınla evlenen iş insanı ülkede gündem oldu: Uganda, bu ‘tarihi düğünü’ konuşuyor

Yorumlar kapalı.