70’li yılların assolisti Aysel İpar hayatını kaybetti

70'li yılların assolisti Aysel İpar solunum yetmezliği nedeniyle 84 yaşında yaşamını yitirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aysel İpar, geçtiğimiz pazar günü, Bağdat Caddesi Feneryolu’ndaki evinde solunum yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle yardımcılarının eve çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan İpar, 84 yaşında hayatını kaybetti. Aysel İpar için Üsküdar Şakirin Camii’nde saat 15.30’da cenaze töreni düzenlendi.

Törene ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. Dua ve helallik alındıktan sonra cenaze namazı kılındı. Aysel İpar’ın cenazesi Çengelköy Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanına defnedildi.

Aysel İpar kimdir?

Asıl adı Aysel Belkıs olan Aysel İpar, 1938 yılında İstanbul Laleli’de doğdu. Amiral Numan İbrahim’in kızı olan Aysel İpar, Üsküdar Kız Koleji’ni bitirdikten sonra 1956 yılında evlendi ve 19 yaşındayken kızı Serpil Barlas’ı dünyaya getirdi. Ardından oğlu Serdar Yılmaz dünyaya geldi. Ancak evlendikten 16 yıl sonra 1972 yılında boşandı. Savcılıktan istifa edip avukatlık yapan Kazım Polat, 1964 yılında Caddebostan Gazinosu’nun, daha sonra ise Taksim Belediye Gazinosu’nun da işletmeciliğini aldı. İpar, 1974 yılında Kazım Polat’la evlendi ve dönemin bu ünlü mekanlarında assolist oldu. Sanat yaşamına başlarken, Rafet Yalbaz’dan solfej, Nazif Şen’den mizansen, Sadun Aksüt ve Kadri Şençalar’dan musiki dersleri aldı.

Ayrılmalıyız Artık isimli şarkı ile ünlenen sanatçı, 1989-2006 yılları arasında Amerika’da yaşadı ve Amerika’da bulunduğu süre içerisinde de Türk gecelerinde sahne aldı.

70’li yılların assolisti Aysel İpar hayatını kaybetti

Yorumlar kapalı.