8 ülkeden ortak Kavala çağrısı

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın bugün yapılacak ikinci duruşması öncesinde Avrupa’daki sekiz ülkenin İnsan Hakları Büyükelçileri ortak açıklama yayımladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Estonya, Finlandiya, Almanya, Lüksemburg, Litvanya, Hollanda, İsveç ve İngiltere’nin İnsan Hakları Büyükelçileri tarafından yayımlanan ortak çağrıda, Kavala’nın’derhal serbest bırakılması ve uluslararası yükümlülüklere uygun şekilde adil ve şeffaf bir duruşmanın yapılması’ istendi. Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını uygulaması gerektiği belirtilen çağrıya Fransa’nın katılmaması dikkat çekti

Kavala’nın tutukluluğunun hukukun üstünlüğü konusunda ciddi soru işaretleri yarattığına dikkat çekilen çağrıda, üç yıldır devam eden tutukluluğun insan haklarının ihlalinin açık göstergesi olduğunun da altı çizildi.

Çağrıda, “Hukukun üstünlüğü, insan hakları ve yargıdaki olumsuz gelişmelerin devam etmesi bizim için büyük endişe kaynağıdır. Kısıtlanan sivil toplum, bizim dayanışmamıza güvenebilir” denildi.

Büyükelçiler, AİHM’in 2019’da Kavala ile ilgili kararında tutukluluğun siyasi gerekçelerle uzatıldığını bildirdiğini hatırlattı. Çağrıda bunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ihlali anlamına geldiğini ve Kavala’nın acilen serbest bırakılması gerektiğiin hükmedildiği anımsatıldı.

8 ülkeden ortak Kavala çağrısı

Yorumlar kapalı.