Çin’in fırlattığı 23 tonluk roket kontrolden çıktı! Türkiye’ye düşebilir…

Çin’in fırlattığı ve 23 ton ağırlığındaki roket gövdesi kontrolden çıktı. Paniğe neden olan roketin tam olarak nereye düşeceği bilinmiyor. İhtimaller arasında Türkiye’nin de yer aldığı öğrenildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin‘in uzay istasyonu için uzaya yolladığı ilk modülü taşıyan roketin gövdesi kontrolden çıktı. 23 tonluk roket gövdesinin Dünya’ya düşmesi bekleniyor. Saatte 27 bin 600 kilometre hızla Dünya’nın etrafından dönen gövdenin ne zaman ve nereye düşeceği bilinmiyor.

ROKET KONTROLDEN ÇIKTI

Roket, geçtiğimiz hafta 29 Nisan’da, gelecekteki Çin Uzay İstasyonu’nun (CSS) yaşam alanları olacak Tianhe modülünü başarıyla fırlattı. Ancak roket kontrolden çıktı ve planlanan güvenli alanın dışına düşebilme ihtimali doğdu.

Çin’in fırlattığı 23 tonluk roket kontrolden çıktı! Türkiye’ye düşebilir…

UZMANLAR UYARDI

Long March 5b’nin okyanusta önceden belirlenmiş bir noktaya inmesi planlanıyordu. Ancak uzmanlar, roketin kontrolden çıkması sonrası büyük parçaların yerleşim alanlarına düşebileceği konusunda uyarıyor.

ÇİN ROKETİ NE ZAMAN DÜŞECEK?

10 katlı bir bina yüksekliğine sahip olan roket gövdesinin 5 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde yeryüzüne düşmesi bekleniyor.

ÇİN ROKETİ NEREYE DÜŞECEK?

Gövdenin atmosferden geçmeyi başaran parçalarının nereye düşeceğinin bilinmemesi tüm dünyada endişeye neden oldu.

 

Çin’in fırlattığı 23 tonluk roket kontrolden çıktı! Türkiye’ye düşebilir…

Yorumlar kapalı.