1. Haberler
  2. Gündem
  3. MHP’li başkana ait hattan İstiklal bombacısına telefon iddiası!

MHP’li başkana ait hattan İstiklal bombacısına telefon iddiası!

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısını düzenleyen Ahlam Albashır ile MHP'li başkan üzerine kayıtlı bir hat arasında görüşme yapıldığı iddia edildi. MHP'li Emin İlhan ise iddiaları yalanlayarak ifadeye çağrılmadığını söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili soruşturma devam ederken gözaltına alınanların sayısı 50’ye ulaştı.

T24’ün haberine göre, ifadeye çağırılanlar arasında ise MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre Emniyet’in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet’in İlhan’ı ifadeye çağırdığı öne sürüldü.

“ÜZERİMİZE OYUN OYNAMAYA ÇALIŞMIŞLAR”

İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği iddia edildi. İlhan’ın ifadeye çağrıldığını doğruladığını öne sürülen haberde şu ifadelere yer verildi;

İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından” dedi. İlhan, “Nasıl bir oyun oynandı?” sorusu üzerine de “Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum” ifadesini kullandı.

“İFADEYE ÇAĞRILMADIM”

Hakkındaki iddialara ilişkin TELE1’e açıklamalarada bulunan İlhan, “ifadeye çağrılmadım” dedi.

İlhan şu ifadeleri kullandı:

“İfade vermeye gitmedim. Yalan haber. Konuştuğum da yalan.  Benimle kimse konuşmadı yalan haber yaptılar. Avukatla görüşüyorum şimdi mahkemeye vereceğim.”

Yorumlar kapalı.

  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstiklal’i kana bulayan bombacıyı ve insan kaçakçılarını o detay yakalattı

İstiklal’i kana bulayan bombacıyı ve insan kaçakçılarını o detay yakalattı

İstanbul’da biri çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili yakalananların sayısı 50 oldu. Yakalanan şüphelilerden Ammar Jarkas’ın terör saldırısının kilit ismi Bilal Hassan’ı yurt dışına kaçıracak isim olduğu öğrenildi. Ammar Jarkas’ın kardeşi Ahmet Jarkas ise bombayı banka bırakan kadın teröristi kaçıracaktı. Ancak polis, Ahmet Jarkas’ın aracını belirleyince plan başarısız oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taksim’de Pazar günü yaşanan kanlı terör saldırısının ardından polis 48 şüpheliyi yakalamıştı. TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekipleri, olayla ilgili bazı şüphelilerin de yakalaması için çalışmalarını sürdürüyordu.

Sözcü’den Habip Atam’ın haberine göre; O isimlerden biri, bombayı banka bırakan kadın teröristle İstanbul’a gelen karı-koca görünümünde yaşayan Bilal Hassan diğeri ise saldırının kilit ismi Hassan’ı yurt dışına kaçması için birlikte Edirne’ye giden Ammar Jarkas isimli insan kaçakçısıydı.

POLİS OPERASYON DÜZENLEDİ

İddiaya göre, Ammar Jarkas’ın kardeşi Ahmet Jarkas ise kadın terörist Ahlam Albasir’i Yunanistan’a kaçıracak isimdi. Kadın teröristi Esenler’den alan ve Küçükçekmece’ye bırakan kişi de Ahmet Jarkas’dı.

POLİS ADETA İĞNEYLE KUYU KAZDI

İstanbul Polisi Ahmet Jarkas’ı saldırıdan yaklaşık 8 saat sonra gözaltına alındı. Jarkas yakalanınca, bombacı kadın yurt dışına kaçamadan yakalandı. Bombacı kadının yakalanmasının Ahmet Jarkas’ın tespit edilmesi sayesinde gerçekleştiği ortaya çıktı. Ancak bunun için polis adeta iğneyle kuyu kazdı.

SADECE HARF GRUPLARI BELİRLENDİ

Polis ekipleri saldırı sonrasında Ahlam Albasir’in Hyundai marka bir araçla Esenler’den Küçükçekmece’ye gittiğini belirledi. Aracın belirlendiği görüntülerden otomobilin plakasındaki harf grupları belirlenebildi. Araç yabancılara verilen ME (Misafir araç) plakalıydı. Rakam grubu ise karanlık sebebiyle okunamıyordu.

MODELİ EŞLEŞEN 5 ARACA BAKILDI

Otomobilin marka ve model yılıyla eşleşen tüm ME plakalı araçlar incelendi. Araçların bulundukları iller tespit edildi. Şüpheli araç sayısı 5’e indi. O sürücülerin bilgisine başvuran polis şüphelinin Ahmet Jarkas olduğunu tespit etti.

İstiklal’i kana bulayan bombacıyı ve insan kaçakçılarını o detay yakalattı

ÖNCE KABUL ETMEDİ, SONRA ADRESİ VERDİ

Sorguya alınan Jarkas, Ahlam Albasir’i aracına aldığını yalanladı. Ancak yarım saatlik sorgu sırasında Albasir’i Taksim’den aldığını itiraf etti. Polise farklı adresleri gösteren şüpheli 1.5 saat sonra doğru adresi gösterdi. Adrese baskın düzenlediğinde Ahlam Albasir, 9 kişilik bir şok evinde yakalandı. Evdeki diğer kişilerin de Yunanistan’a kaçmak için bekletilen Suriyeliler olduğu öğrenildi.

KİLİT İSMİ EDİRNE’YE BIRAKTI

Polisin peşinde olduğu kilit isim Bilal Hassan’ın ise kadın terörist Ahbar Albasir ile Taksim’e geldiği öğrenildi. Yasir El Korali’nin kullandığı korsan taksiyle Taksim’e giden Hassan iddiaya göre, Albasir’i bıraktıktan sonra aynı korsan taksiyle Taksim’den geri döndü.

Daha sonra Esenler’de Ammar Jarkas’la buluştu. Jarkas’la birlikte Edirne’ye gitti. Geri dönen şüpheli Jarkas ise polis ekiplerince yakalandı.

İstiklal’i kana bulayan bombacıyı ve insan kaçakçılarını o detay yakalattı
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.