Ali Babacan’dan tepki çeken İHA-SİHA çıkışı: “Bu projelere dokunacağız”

Katıldığı canlı yayında konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İHA ve SİHA'lar hakkında tepki çeken açıklamalar yaptı. İktidara geldiklerinde savunma sanayisinde yapılanları inceleyeceklerini belirten Babacan, "Bu projede öyle bir hale getirildi ki bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz falan filan ya. Kusura bakmayın ya dokunacağız tabii, doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fox TV’de Çalar Saat programına katılan Ali Babacan, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yatırımlarıyla ilgili konuştu. Babacan, savunma sanayisindeki teşviklerin adil dağıtılmadığını öne sürdü.

Babacan, katıldığı bir yayında konuya ilişkin ifadeleri sonrası Baykar’dan gelen cevabın siyasi olduğunu söyledi.

Selçuk Bayraktar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olmasına göndermede bulunan Babacan, “Söylediklerimden sonra yapılan açıklamalar bir genel müdürün değil, siyasetle iç içe geçmiş bir yapının açıklaması aynı zamanda.Özellikle bu akrabalık, şirketlerle hükümet arasındaki böyle girift ilişkiler doğru bir şey değil. Adilliği, şeffaflığı ve eşitliği yerle bir eden yaklaşımlar bunlar.” dedi.

“BU PROJELERE DOKUNACAĞIZ”

İktidara gelmeleri durumun savunma sanayisinde yapılanları sorgulayacaklarını da ifade eden Babacan, “Şimdi seçim yaklaşıyor ve hükümetin elindeki en önemli propaganda projelerinden bir tanesi de bu. Bu projede öyle bir hale getirildi ki bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz falan filan ya. Kusura bakmayın ya dokunacağız tabii, doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Tek bir şirket üzerinden bu işler olmaz açıkça söylüyorum. Eğer rekabetten korkuyorlarsa korksunlar.” şeklinde konuştu.

Ali Babacan’dan tepki çeken İHA-SİHA çıkışı: “Bu projelere dokunacağız”

Yorumlar kapalı.