“ABD UFO düşürdü” iddiası sonrası Pentagon’dan flaş açıklama: Dünya dışından gelmiş olabilir

ABD’nin birkaç günde Kuzey Amerika hava sahasında üç ayrı tanımlanamayan cismi düşürmesi tartışmalara yol açarken, ABD ordusundan dikkat çeken bir “uzaylı” açıklaması geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, dün gece saatlerinde de hava sahasında bir tanımlanamayan cisim (UFO) düşürdü, son birkaç gün içinde 3 ayrı cisim düşürülmüş oldu. ABD Kuzey Amerika Hava Sahası Savunma Komutanlığı Başkanı General Glen VanHerck, ABD savaş uçakları tarafından vurulan nesnelerin Dünya dışından gelmiş olma ihtimalini dışlamadıklarını söyleyerek ”İstihbaratın bunu araştırmasını bekliyoruz. Hiçbir olasılığı göz ardı etmiyorum” dedi. Her türlü potansiyel tehdidi değerlendirdiklerini kaydeden VanHerck, ilk incelemelerde vurulan cisimlerin nereden geldiğinin belirlenemediğini aktardı.

ABD, Çin balonu ile Alaska ve Kanada üzerinde tanımlanamayan cisimleri düşürmesinin ardından dün de ABD ile Kanada sınırında uçan, tanımlanamayan bir cisim fark etti.Bölgenin kısa süreliğine uçuşa kapatılmasının ardından tanımlanamayan cisim düşürüldü.

”TEHLİKELİ OLABİLİRDİ”

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatı üzerine söz konusu cismin bir ABD F-16’sı tarafından düşürüldüğünü bildirdi. Cismin 20 bin fit irtifada uçtuğunu belirten Ryder, “Rotası ve irtifası sivil havacılık için bir tehlike olabileceği de dahil olmak üzere bu cisim endişelere yol açtı” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Michican Temsilcisi Emekli Korgeneral Jack Bergman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD halkının söz konusu yüksek irtifalı cisimler hakkındaki sorulara yanıt beklediğini yazdı.

“ABD UFO düşürdü” iddiası sonrası Pentagon’dan flaş açıklama: Dünya dışından gelmiş olabilir

Yorumlar kapalı.