ABD’den Ukrayna’ya destek… İstanbul’da bir araya geldiler

ABD temsilcisi ve Ukrayna yetkilisi, Zaporijya nükeer santralini ve Ukrayna'nın doğusunda gerçekleşen referandumu konuşmak üzere İstanbul'da bir araya geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna’nın cumhurbaşkanlığı makamının üst düzey temsilcisi Andriy Yermak ile dün İstanbul’da bir araya geldi ve Washington’ın Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceği taahhüdünde bulundu.

Reuters’ın haberine göre, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, iki yetkilinin Zaporijya nükleer santrali ve Ukrayna’nın gıda ürünlerinin dünyaya ihracatı için Birleşmiş Milletler (BM) ile süregelen çalışmalarını ele aldığını belirtti.

Telegram’da yaptığı paylaşımda toplantıdan bahseden Yermak, ülkesinin ABD’nin askeri alanda desteğine değer verdiğini ve güvenlik konusunda desteğin artırılması konusunu ele aldıklarını ifade etti.

Yermak, “Kremlin’in Ukrayna’da geçici olarak kontrol altına alınmış olan bölgelerde düzenlenen oylamaları tanıması karşısında küresel toplumun derhal, uygun bir yanıt vermesi gerektiğine” dikkat çektiğini ifade etti.

 

ABD’den Ukrayna’ya destek… İstanbul’da bir araya geldiler

Yorumlar kapalı.