ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’dan zafer konuşması

Demokrat Aday Joe Biden'ın Başkanlık seçimini kazandığının açıklanmasının ardından Delaware kentinde ABD halkına seslendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden zafer konuşması yaptı. ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, zafer konuşmasında, ”Bölen değil, birleştiren bir başkan olacağıma söz veriyorum.” dedi.

Joe Biden’ın açıklamalarından satır başları;

Bu ulusun halkı konuştu. Bize net bir galibiyet verdiler. Çünkü biz halkız. Tarihteki en fazla oyla kazandık.

Beni şaşırtanı itiraf etmeleyim. Ülkenin dört bir yanında bir umut gördük. Bana gösterilen güvenden dolayı çok mutlu oldum. Bölen değil birleştiren bir Başkan olacağıma söz veriyorum. Tüm halkın güvenini kazanmak için çalışacağım. Zaten ABD’de bundan ibarettir. Bizim yönetimimizde bunun için çalışacak. ABD’ye dünyada yeniden saygı duyulması için çalışacağım.

ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'dan zafer konuşması

Ben Jill’in eşiyim. Onun sevgisi ve yorulmaz desteği olmasa burda olamazdım. Ailem olmasa ben burada olamazdım. Jill çok iyi bir First Lady olacak.

Kurduğumuz tüm bu birliktelikten memnunum. Hepinize borçluyum, her şeyi size borçluyum. Bu seçimde kaybedenleri anlayabiliyorum. Artık birbirimiz dinleme zamanı. Rakiplerimize düşman gibi davranmayı kesme zamanı. Onlar düşman değil Amerikalı. Artık ABD’yi iyileştirmenin vakti gelmiştir.

Bizim amacımız ahlaki, adaleti, bilimi ve umudu üste tumaktır. Virğsle mücadelemiz, ekonomi ile mücadelemiz önde olmalıdır. Irkçılıkla mücadele bizim önceleiğimiz olacaktır.

Öncelikle salgını kontrol altına almamız lazım. İlk olarak bilim adamlarını atayacağım. 20 Aralık’ta başlayacak bir aksiyon planını ortaya koyacağız. Her türlü çabayı sarfedeceğim. Bu salgını kontrol altına alınacağım.

ABD’nin ruhunu geri getirmeliyiz. İyiliğin kazanmasının zamanı gelmiştir. ABD’nin dünya için bir ışık olduğunun düşünüyorum. Dünyay ilham vereceğimizi düşünüyorum.

ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'dan zafer konuşması

Kamala Harris’in açıklamalarından satır başları;

Demokrasiyi korumak fedakarlık gerektiri. Bu mutluluğu ve beraberliği getiri. Kendi demokrasimiz bu seçimde pusuladaydı. Düznya bizi izlerken siz Amerika için yeni bir gün yarattınız. Ekibimize teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti mümkün kıldığınız için durmadan çalışan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Demokrasimizin güvenirliğiğini korudunuz. Rekor sayıda oy verdiniz. Siz yeni ABD için yeni bir devir başlattınız.

Zor zamanlarda olduğumuzu biliyorum. Sizin cesaretinize tanık olduk. 4 yıl boyunca eşitlik için adalet için yürüdünüz. Daha sonra oy verdiniz. Siz umudu seçtiniz, bilimi seçtiniz, ahlakı seçtiniz. geçeği seçtiniz. Siz Joe Biden’ı yeni başkanınız olarak seçtiniz.

Joe birleştiricidir, iyileştiricidir. Ülkemizdeki en büyük bariyerlerden birini yıktı ve Başkan Yardımcısı olarak bir kadını seçti. Ben bu görevdeki ilk kadın olucam ma sonuncusu olmuyacağım. Bugün bunu izleyen her küçük kız bu ülkede her şeyin mümkün olduğunu görecektir.

Joe Biden’ın dürüst bir yardımcısı olarak çalışacağım.

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’dan zafer konuşması

Yorumlar kapalı.