Abdulkadir Selvi ‘aman dikkat’ diyerek uyardı: “AK Parti bu tuzağa düşmemeli”

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “AK Parti’nin muhalefet cephesindeki kaos ortamını yanlış değerlendirmemesi gerekiyor” diyerek uyardı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Muhalefet seçim öncesinde nasıl olsa ‘Hayat pahalılığı AK Parti’yi götürür, bizi getirir’ dedi. Ama yanıldı. AK Parti’nin de nasıl olsa muhalefetteki bu dağınıklık bize İstanbul ve Ankara’yı kazandırır diye düşünmemesi lazım. AK Parti’nin düşeceği en büyük tuzak olur” görüşünü ifade etti.

Seçimin kazanılmasının AKP içinde moral üstünlüğüne neden olduğunu; muhalefet cephesindeki gerginliğin yerel seçimler için umut uyandırdığını; İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki “liderlik kavgasının” da İstanbul’u kazanma umudunu yeşerttiğini yazan Selvi, “Aman dikkat” diyerek şöyle yazdı:

“İYİ Parti ve HDP’yi, Ümit Özdağ ile Pervin Buldan’ı bir araya getiren bir el vardı. O el yerel seçim öncesinde de devreye girip düdüğü çaldı mı, hepsi CHP’nin yanında hizalanabilirler. Siyasette her şeye gerekçe uydurulur. İstanbul’u Erdoğan’a teslim etmeyeceğiz derler, bin bir gerekçe üretir, yerel seçimlerde işbirliği yapabilirler.”

Selvi, “AK Parti’nin İstanbul seçimlerinde hata yapma lüksü yoktur. Geçen seçimde yapabileceği tüm yanlışları yapmıştı. Şimdi geçmişin hatalarından ders çıkarıp tüm doğruları yapma zamanı” mesajını paylaştı.

 

Abdulkadir Selvi ‘aman dikkat’ diyerek uyardı: “AK Parti bu tuzağa düşmemeli”

Yorumlar kapalı.