Abdullah Gül’den deprem eleştirisi: “Eksiklikler yaşandığını hep beraber gördük; bu noksanlıkları depremin altına gömersek…”

Deprem felaketinin yaşandığı illerden Kahramanmaraş’ı ziyaret eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, devletin eksiklerine vurgu yaparak,"Eksiklikler ve noksanlıklar yaşandığını hep beraber gördük; bu noksanlıkları depremin altına gömersek, yarın yine depremin altında kalırız" değerlendirmesini yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Abdullah Gül, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından afet bölgesine giderek vatandaşlarla görüştü.

T24’ün haberine göre; Gül, Kahramanmaraş’ta ilk olarak Afetle Mücadele Koordinasyon Merkezi’ne gitti. Yetkililerden bilgi alan  ve koordinasyon ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Gül, “Öncelikle Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 11 ilimizi derinden etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yararlananlara acil şifalar diliyorum” dedi.

“GÖZYAŞIYLA TAKİP ETTİM”

Deprem olduğundan bu yana yaşananları gözyaşı ve üzüntüyle takip ettiğini dile getiren Gül, arama kurtarma çalışmalarında bilfiil görev alan yerli ve yabancı tüm ekiplere teşekkür etti. Kurtarma çalışmalarına herhangi bir engel teşkil etmemek adına, geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletmek üzere bugün Kahramanmaraş’ta olduğunu ifade eden Abdullah Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şüphesiz ki büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldık. Canlarımız gitti, çok yara aldık. Bu yaralarımızı hep birlikte zamanla saracağız. Burada bugün, böylesi bir afetle mücadelede devlet ve milletin seferberlik içinde çaba gösterdiğine müşahede ettim.”

Abdullah Gül’den deprem eleştirisi: “Eksiklikler yaşandığını hep beraber gördük; bu noksanlıkları depremin altına gömersek…”

“EKSİKLİKLER YAŞANDIĞINI HEP BERABER GÖRDÜK”

“Eksiklikler ve noksanlıklar yaşandığını da hep beraber gördük. Bu noksanlıkları depremin altına gömersek, yarın olacak bir depremin altında da yine bizler kalırız. Depremin merkezinde olan bir ülke olduğumuz biliniyor. Hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapmış olmalıydık. Afetle mücadele hızımızı bu yönde geliştirmeliydik.”

“Devlet kurumlarımızla, yapı sektöründeki tüm paydaşlarla, bilim adamlarımızla bu hedefe ulaşmak için birlikte çaba sarfetmetleyiz. Depreme hazırlıklı olma kültürünü ve bilincini tepeden tırnağa benimsemeli ve benimsetmeliyiz. Bunu şimdi yapmaz isek ne zaman yapacağız? Bundan sonra kurumları ve kuralları sağlamlaştırmamız ve gerekli denetimleri uygulatmamız şart.  Daha dayanıklı bir geleceği ancak birlikte böyle inşa edebiliriz.“

Daha sonra Kahramanmaraş merkez ve Pazarcık ilçesindeki konteyner ve çadır kentleri ziyaret ederek depremzedelere geçmiş olsun dileklerini paylaşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, enkaz bölgelerini de yerinde inceledikten sonra kentten ayrıldı.

Abdullah Gül’den deprem eleştirisi: “Eksiklikler yaşandığını hep beraber gördük; bu noksanlıkları depremin altına gömersek…”

Yorumlar kapalı.