Açlık otu nedir? Açlık otu zayıflatır mı? Açlık otu çayı nasıl yapılır?

Açlık otu, Arapçada "senna yaprağı " olarak isimlendirilen, sinameki otunun farklı bir türüdür. Günümüzde zayıflamak ve fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği otlar arasında bulunmaktadır. Peki, açlık otu nedir? Açlık otu çayı nasıl yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem lezzeti hem de sağlık açısından çok önemli bir doğal kaynak olarak açlık otu öne çıkmaktadır. Birçok farklı kullanım şekli ile beraber hastalıklara iyi gelmesi üzerinden bu otu değerlendirebilirsiniz. Peki, açlık otunun faydaları nelerdir?

Afrika ve Asya gibi ülkelerde uzun yıllardır kilo ve bağırsak hareketlerinin kontrolü için kullanılan açlık otu, hızlı kilo vermek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Açlık otu nedir? Açlık otu zayıflatır mı? Açlık otu çayı nasıl yapılır?

AÇLIK OTU NEDİR?

Kökeni aslen Afrika’ya uzanan Açlık otu ülkemizde erkek sinameki ya da deve gözü şeklinde bilinmektedir. Özellikle tarihte yüzyıllar boyunca sunduğu faydaları nedeniyle birçok farklı bölgede oldukça fazla kullanılmış durumda. Sinameki bitkisini benzemesi ile beraber Açlık otu bu yüzden erkek sinameki olarak bilinmektedir. Son zamanlarda oldukça fazla ilgi gören Açlık otu, adından da anlaşılacağı üzere özellikle zayıflama konusunda büyük öneme sahiptir. Dünya çapında Ayrıca, ‘doğal musil’ şeklinde de bilinir.

Açlık otu nedir? Açlık otu zayıflatır mı? Açlık otu çayı nasıl yapılır?

AÇLIK OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Açlık otu, kabızlık sorunu çözümlemektedir. Bu otun, doğal bir müshil tesiri gösterdiği kabul edilmektedir.

  • Yağ yakımına yardımcı olur.
  • Tokluk hissi verir. İhtiyaç dışı yemek yeme alışkanlığını önler.
  • Ölçülü bir şekilde tüketimi halinde boşaltım ve sindirim sistemleri için olumlu etkileri vardır.
  • Gaz sancıları ve hazımsızlık problemlerinden kurtulmaya destek olur.
  • Metabolizmayı hızlandırır. Zayıflama aşamalarına katkı sunar.
  • Bağırsak florasının sağlıklı olmasına yardımcı olur.
  • Bağırsak hastalıklarını önleyici bir etki gösterir.
  • Tansiyonu düzenleyici bir özelliğe sahiptir.

AÇLIK OTUNUN ZARARI VAR MI?

Açlık otunun bilinen etkin bir zararı yoktur. En yaygın bilinmekte olan zararı, çok fazla tuvalete çıkartmasıdır. Bu sebeple sabah kalkınca ve gün içerisinde içilmesi önerilmemektedir. Açlık otu, doğal ishale yol açar. Hasta olanlar ve tedavi gören kişiler kullanmamalıdır. Metabolizması hızlı ve zayıf olan kişiler için tüketimi pek uygun değildir. Kullanmadan önce uzman doktora başvurulup alerji testi yaptırılmasında fayda bulunur. Emziren anneler için açlık otu kullanımı sakıncalıdır.

Açlık otu nedir? Açlık otu zayıflatır mı? Açlık otu çayı nasıl yapılır?

AÇLIK OTU ZAYIFLATIR MI?

Açlık otu, araştırmalar ve uygulanan tariflerin sonuçları dikkate alındığında kilo vermeye yardımcı bir bitki olarak ortaya çıkar. Vücutta derinlemesine bir temizlik yaparak bağırsakları rahatlatarak bağırsak sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar. Vücutta biriken ödemi dışarı atması da kilo vermeyi kolaylaştıran önemli özelliklerinden biridir.

AÇLIK OTU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Suyu güzelce kaynatın. Kaynatıp ayrı bir bardağa ya da cezveye aktardığınız sıcak suyun içine açlık otlarını atın ve bu şekilde 5-6 dakika demlendirin. Ardından içinden açlık otlarını çıkarıp biraz ılımasını bekledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Açlık otu nedir? Açlık otu zayıflatır mı? Açlık otu çayı nasıl yapılır?

Yorumlar kapalı.