Adeta şifa deposu! Soğan ve balı karıştırıp 1 kaşık yerseniz öksürük kalmıyor!

Soğan ve balın karıştırılarak tüketilmesinin gribe karşı etkili olduğu saptandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarında sık sık gribe yakalanıyoruz. İyileşme süreci kişiden kişiye göre değişkenlik gösterse de, öksürük bu süreçte hepimizi zor durumda bırakıyor.

Hazırladığımız bitkisel karışımların yardımıyla öksürükten kurtulmaya çalışıyoruz. Şimdi öğreneceğiniz bu karışım hem gribe hem de öksürüğe çözüm oluyor.

Bir adet soğan ve bir yemek kaşığı bal ile hazırlanan soğan bal kürü sayesinde grip ve öksürükten kurtulmak mümkün.

SOĞAN BAL KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Kulağa pek hoş gelmeyen karışımın hazırlanışı oldukça kolay. Öncelikle bir adet kuru soğanı iri şekilde doğramayın. Sonra üzerine bir yemek kaşığı bal ilave ederek bu karışımı sulanması için bir kavanozun içinde en az 3 saat bekletin.

Ardından elde edilen bu suyu tüketin. Vücuttaki enfeksiyonları atan bu kür sayesinde öksürükten kurtulacağınız gibi, bağışıklık sisteminizi de güçlendireceksiniz.

KARABİBER DE EKLEYEBİLİRSİNİZ

Öte yandan hepimizin bildiği karabiber ve bal karışımı da öksürüğe iyi gelir. Karabiber, kimi zaman farklı hastalıklardan dolayı meydana gelen öksürükleri önlemede, kimi zaman da farklı alerjik durumlarda meydana gelen inatçı öksürüklerin giderilmesinde çok büyük fayda sağlar. Bal ilave edildiğinde ise etkisini daha da artırmaktadır. Kaynar suyun içerisine çekilmiş karabiber ve bal ekleyerek karıştırın. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.

Bu yöntem kür sayesinde öksürük, soğuk algınlığı ve gripten kurtulabileceksiniz.

Soğan Bal Karışımı hakkında bilmeniz gereken bazı bilgiler

Soğan içeriğindeki bileşenlerle kanserden, başka hastalıklara kadar iyi gelen doğal bir ilaçtır. Soğan suyu ise balgamı yumuşatmakta ve bronşit gibi hastalıkların etkisini yok etmektedir. Astım krizinde etkili olan bileşenleri bile bu kür baskılamaktadır. Balla karıştırılan soğan suyu ise, boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda hızlı bir şekilde şifalı etkiye neden olur. Soğanın içeriğindeki cystein maddesi tıbbi tedavilerde kullanılan bazı ilaçların içeriğinde yer almaktadır.

Adeta şifa deposu! Soğan ve balı karıştırıp 1 kaşık yerseniz öksürük kalmıyor!

Yorumlar kapalı.