Afganistan’da 6,3 büyüklüğünde deprem… 300’den fazla ölü, binlerce yaralı var!

Afganistan'ın Herat vilayetinde meydana gelen depremler nedeniyle ölü sayısı 320'ye yükseldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afganistan’ın Herat vilayetinde meydana gelen depremler nedeniyle ölü sayısı 320’ye yükseldi.

Herat Devlet Hastanesi Amiri Barat Muin, basına yaptığı açıklamada, Herat’taki depremler nedeniyle şu ana kadar sadece Herat Devlet Hastanesine 500 yaralının getirildiğini belirtti.

Muin, depremlerde hayatını kaybedenlerinin sayısının 320’ye çıktığını bildirdi.

Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Herat Vilayet Müdürü Mevlevi Musa Aşari, depremler sonrası halen enkaz altında insanların bulunduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetmişti.

Aşari, depremler nedeniyle şimdiye kadar 120 kişinin hayatını kaybettiğinin belirlendiğini, yaralı sayısının da 1000’i geçtiğini aktarmıştı.

Taliban geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Sözcüsü Molla Canan Saik ise Herat’ın Zindecan ilçesindeki 7 köyün depremlerden ağır hasar aldığını ve kayıp sayısının artış gösterdiğini ifade etmişti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine (USGS) göre, Afganistan’ın batısında, İran sınırında bulunan Herat vilayetinde yerel saatle 11.00’den itibaren art arda 6,3, 5,5, 4,7, 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8, ardından da 4,9 büyüklüklerinde çok sayıda deprem meydana gelmişti.

Afganistan’ın Paktika vilayetinde haziran 2022’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde de 1200 civarında kişi yaşamını yitirmişti.

Afganistan’da 6,3 büyüklüğünde deprem… 300’den fazla ölü, binlerce yaralı var!

Yorumlar kapalı.