Ahmet Hakan: Siyasi suikastlar genellikle iktidarlara yönelik olur

CHP lideri, Erdoğan'ın "Bunlar daha iyi günler" sözlerine atıfta bulunarak, siyasi cinayetler konusunda kaygı duyduğunu dile getirmişti.  Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiasını köşesine taşıdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri, Erdoğan’ın “Bunlar daha iyi günler” sözlerine atıfta bulunarak, siyasi cinayetler konusunda kaygı duyduğunu dile getirmişti

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler konusunda kaygı duyduğunu söylemesinin ardından tartışmalar sürerken, siyasi suikastlerin amaçlarının iktidarların amaçlarıyla örtüşmediği ve siyasi suikastlerin genellikle iktidara yönelik olduğu düşüncesini dile getirdi.

Hakan, yazısında şunları kaydetti:

“Siyasi suikastlar, neyi amaçlar? Ülkede kaos çıkmasını amaçlar. Yönetilemeyen ülke algısı yaymayı amaçlar. Toplumsal huzursuzluğu amaçlar. Halkın infiale kapılmasını amaçlar. Bir panik havasının doğmasını amaçlar. Sonuç? Sonuç şudur: Bu amaçların hiçbiri, teknik olarak iktidarların amacı olmaz, olamaz. Yani siyasi suikastlar, genellikle iktidarlara yönelik olur.”

Ahmet Hakan: Siyasi suikastlar genellikle iktidarlara yönelik olur

Yorumlar kapalı.