Ahmet Hakan: Tamer Karadağlı olayı politik bir olay değildir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Altın Portakal töreninde Tamer Karadağlı’nın Nihal Yalçın’a ödül verirken kullandığı mimikler sonrası başlayan tartışmayı köşesine taşıdı.

Hakan, yazısının “Tamer Karadağlı olayı politik bir olay değildir” başlıklı kısmında şunları yazdı:

Olayın sadece kendisine baktığımızda ne görüyoruz? Şunu görüyoruz: Tamer Karadağlı’nın olağanüstü kabalığını, çocuksu sabırsızlığını, lüzumsuz gayretkeşliğini, antipatik mimiklerini… Nihal Yalçın’ın da vasat mı vasat ödül konuşmasını ve sonuna sıkıştırdığı klişe mi klişe sloganını…

Ortada politika molitika yok. Taraf olacak, taraf tutacak bir durum da yok. En fazla… Tamer Karadağlı’ya: “Adamın şu yaptıklarına bak ya. Amma da acayip” denir. Nihal Yalçın’a da: “Ne kadar da vasat konuştu. Amma da klişe” denir. Budur. Bu kadardır. Ötesi yoktur.

“Sosyal medya ortamının her şeyi politize etmeye meraklı olduğunu, bu olaydan da muhteşem bir politik sonuç çıkardığı” görüşünü savunan Hakan, şu ifadeleri kullandı:

Nihal’in bölücülüğü, Tamer’in vatanseverliği üzerinden dönüyor tüm geyikler. Pervin Buldan, Canan Kaftancıoğlu falan tarafını seçmiş. Geri kalanlar da “Onlar Nihalciyse biz Tamerciyiz” havasındalar. Böyle yapıyorlar, sonra da “Yaşanmaz bu ülkede” diyorlar. Bu ülkede yaşanmazsa sırf bunlar yüzünden yaşanmaz.

Ahmet Hakan: Tamer Karadağlı olayı politik bir olay değildir

Yorumlar kapalı.