Ahmet Hakan’dan Hiranur Vakfı’ndaki istismara tepki: Bu sapıklıkla yüce İslam’ın bağdaşmayacağının altı çizilmeli

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarı Türkiye'nin gündemine oturdu. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da Türkiye'yi ayağa kaldıran olayla ilgili "Bu sapıklıkla yüce İslam’ın bağdaşmayacağının altı çizilmeli" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.‘nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına tepki gösterdi.

Hakan, köşesinde taşıdığı konu hakkında, “İnsanlığımdan utandım. Tam bir pedofili vakası bu. Korkunç bir olay” dedi.

Hakan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu olayın dine, diyanete vereceği zararın önüne geçilmesinin yolu şuralardan geçiyor: İslami vakıflar ve dernekler, bu olay karşısında sesini yükseltmelidir. Diyanet, bu sapıklıkla hesaplaşmalıdır. Din adamları, bu konuda net bir tavır koymalıdır.

Altı yaşındaki bir kız çocuğun evlendirilmeye kalkışılmasının dinle alakası olmadığı vurgulanmalı, bu sapıklıkla yüce İslam’ın bağdaşmayacağının altı çizilmeli.

Kendilerine ‘Müslümanım’ diyenlerin, bu korkunç iddiaları mideleri bulanmadan okumaları, dinlemeleri mümkün değildir. Tutumlar da buna uygun olmalı.”

Yazının tamamı için tıklayın.

 

 

Ahmet Hakan’dan Hiranur Vakfı’ndaki istismara tepki: Bu sapıklıkla yüce İslam’ın bağdaşmayacağının altı çizilmeli

Yorumlar kapalı.