Ahmet Hakan’dan Özgür Demirtaş’a yanıt: Yanlışlıkla çok yetkili bir abimiz falan olsa gönderir hepimizi Silivri’ye

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, eleştirdiği ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın Twitter'da tweet dizisiyle verdiği yanıt ve kendisine mesajlar atması hakkında "En Batılı, en çağdaş görünen biliminsanımız, minnacık bir eleştiri karşısında nasıl da gösteriyor o Ortadoğulu yüzünü" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Hakan ve Özgür Demirtaş arasındaki polemik devam ediyor. Demirtaş, asgari ücretle ilgili sözlerini eleştiren Ahmet Hakan’a “Vicdanınız hükümetin her yaptığı ve dediğini cilalarken birazcık cızlamıyor mu?” sözleriyle yüklenirken, Ahmet Hakan’dan cevap gecikmedi.

Hakan, “Özgür Demirtaş yetkili bi abi olsa” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı

“‘Ben herkese her türlü lafı ediyorum, bırakayım bazıları da bana bir iki laf etsin’ demiyor. Burnundan kıl aldırmıyor. ‘Eleştiriye açıklık’ diye bir erdemden haberi yok.

Ben şunu anladım bu işten: Özgür Demirtaş, yanlışlıkla çok yetkili bir abimiz falan olsa… Soğuktur moğuktur demez valla gönderir hepimizi Silivri’ye.”

NE OLMUŞTU?

Ahmet Hakan, CNN Türk’teki programında Demirtaş’ın birkaç gün önce yazdığı, “Bir kez daha, Yüzüncü defa: Asgari ücret 8 bin 600 de olsa, 9 bin de olsa, 10 bin de olsa hiçbir işe yaramayacak. İlk bir-iki ay insanlar ellerine para geçeceği için sevinecekler. Ama en geç 5-6 ay sonra o para eriyip gidecek. Alım gücünüz düşecek. Bu yazdıklarım yine gerçek olacak” tweet’ini eleştirmişti

Hakan, “Büyük ekonomist Özgür Demirtaş ne demiş… Deha… ‘Asgari ücret 9 bin, 10 bin de olsa bir işe yaramayacak’. İnsanların ellerine para geçince insanlar sevinecekler ama insanların alım gücü düşecek’… Ne diyorduk bunlara… Neyin tellalı diyorduk? Benim itirazım üsluba. ‘Keşke öyle olsa’ der gibi bir şevkle söylüyor. İnsan der ki artışı yapın ama enflasyonun düşmesi lazım. Daha yapıcı bir açıklama yani. Sen ekonomistsin sıradan bir insan da bunu der, madem öyle politika yap” yorumunu yapmıştı.

Demirtaş da Twitter’dan paylaştığı bir tweet dizisiyle Hakan’a yanıt vermiş, ayrıca telefonuna mesaj atmıştı.

Üzüldüğünü söyleyen Demirtaş, “Vicdanınız hükümetin her yaptığı ve dediğini cilalarken birazcık cızlamıyor mu? Dünyada Zimbabwe’den sonra en yüksek enflasyonun Türkiye’de olması biraz olsun sizi rahatsız etmiyor mu? Faiz enflasyonun sebebidir lafının bunca çöküşünden sonra hala vicdanınız kör mü?” demişti.

Ahmet Hakan’dan Özgür Demirtaş’a yanıt: Yanlışlıkla çok yetkili bir abimiz falan olsa gönderir hepimizi Silivri’ye

Yorumlar kapalı.