Ahmet Özhan Cerrahi tarikatının yeni şeyhi oldu

Türk sanat müziği sanatçısı Ahmet Özhan, Ömer Tuğrul İnançer'in ölümünün ardından Cerrahi tarikatının yeni şeyhi oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

76 yaşında hayatını kaybeden Cerrahi tarikatının “şeyh”i Ömer Tuğrul İnançer’in yerine gelen şeyhi, İnsicam dergisinin genel yayın yönetmeni Mustafa Özel açıkladı. Özel, tarikatının yeni postnişinin Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan olduğunu duyurdu.

“Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor”, “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil” ifadeleriyle gündeme gelen Cerrahi tarikatının lideri Ömer Tuğrul İnançer, 76 yaşında hayatını kaybetti.. İnançer, 5 Eylül günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı cenaze törenin ardından toprağa verildi.

İnsicam dergisinin genel yayın yönetmeni Mustafa Özel, Twitter hesabından tarikatın yeni ‘postnişinin’ (şeyh) Türk sanat müziği sanatçısı Ahmet Özhan olduğunu duyurdu.

TARİKATLA 17 YAŞINDA TANIŞTI

17 yaşından beri Cerrahi tarikatına mensup olan Özhan, İnançer’in olmadığı günlerde “meşk” adı verilen etkinlikleri yönetiyordu.

Ahmet Özhan Cerrahi tarikatının yeni şeyhi oldu

AHMET ÖZHAN KİMDİR?

Ahmet Şükrü Kadıöz ya da bilinen adıyla Ahmet Özhan  26 Ağustos 1950 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Türk oyuncu ve şarkıcıdır. Özhan, 1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlamıştır.

Özhan, 1998 yılında “devlet sanatçısı” unvanı almıştır. İlerleyen yıllarda Özhan, plak çalışmalarının yanı sıra; sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında solist ve sunucu olarak görev aldı. Birçok 45’lik, plak, kaset ve CD çalışmaları bulunmaktadır. Ahmet Özhan, popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü olmuş.

Ahmet Özhan Cerrahi tarikatının yeni şeyhi oldu

Yorumlar kapalı.