Aile hekimlerinden ‘ek ödeme’ haberlerine yalanlama

Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, "Aile hekimlerinin hak edişlerindeki yüzde 10 kesinti, AHEF ve STK'lar eylem takvimini açıkladıktan sonra bakanlık tarafından geri çekildi. Bu geçici katsayı düzenlemesi; yeni bir ek ödeme ve teşvik olarak, yanlış olarak yayınlatıldı" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, “Aile hekimlerinin hak edişlerindeki yüzde 10 kesinti, AHEF ve STK’lar eylem takvimini açıkladıktan sonra bakanlık tarafından geri çekildi. Bu geçici katsayı düzenlemesi; yeni bir ek ödeme ve teşvik olarak, yanlış olarak yayınlatıldı” dedi.

Aile Hekimleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, “Kronik hastalıkların tarama ve takibindeki başarı oranına göre aile hekimlerine ek ödeme yapılması” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Eryazğan, ANKA Haber Ajansı’na konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“1 Temmuz’da yayınlanan sözleşme ödeme yönetmeliğinde 1 olan katsayı 0,9’a çekilerek aile hekimlerinin hak edişlerinde yüzde 10 kesinti yapıldı. AHEF ve STK’lar eylem takvimini açıkladıktan sonra ve bu konudaki kararlılıklarını ortaya koyunca cuma günü bakanlık, 0.9’u bir süreliğine 1’e çektiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı, eylem takvimini bölmek ve etkisiz hale getirmek için bazı haber kanallarına bu geçici katsayı düzenlemesini yeni bir ek ödeme ve teşvik olarak, yanlış olarak yayınlattı.”

Eryazğan, ayrıca “Şu anda aile hekimleri sadece normal maaşını alıyor ama yönetmeliğin ceza kısmı ve müeyyideleri devam ediyor” dedi ve şunları söyledi:

“AİLE HEKİMLERİNE VERİLEN BİR TEŞVİK VE EK ÖDEME YOK”

“Şu anda aile hekimlerine verilen bir teşvik ve ek ödeme yok. Aile hekimleri sadece normal maaşını alıyor ama yönetmeliğin ceza kısmı ve müeyyideleri devam ediyor. Yönetmelikle ilgili düzeltilmesi gereken en az 40 tane madde var. Bu nedenle Aile Hekimleri Federasyonu olarak 16 Ağustos’ta (yarın) diğer STK’larla birlikte iş bırakma eylemimize devam edeceğimizi ilan ediyoruz.

“BU, VATANDAŞLA AİLE HEKİMLERİ ARASINDA ANCAK SAĞLIKTA ŞİDDETE DÖNEBİLİR”

Ayrıca bu yapılan yanlış haberler vatandaşla aile hekimlerinin arasını açmayı sağlayacak. Sağlık Bakanlığı’nın algısını vatandaşın arasına oturtacak haberleri kınıyoruz ve bu noktada hukuki yaptırımlara başvuracağımız da söylüyoruz. Bu, vatandaşla aile hekimlerinin arasında ancak sağlıkta şiddete dönebilir.”

Aile hekimlerinden ‘ek ödeme’ haberlerine yalanlama

Yorumlar kapalı.