AK Partili Mahir Ünal: Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün uzay planlaması yapıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Türkiye ile ilgili dezenformasyon yapıldığını ve 'Muhalefetin TÜİK verilerini ısrarla itibarsızlaştırdığını' savundu: "Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün artık 2023'ü, 2053'ü konuşuyor ve uzay planlaması yapıyor. Uzaya dönük 9 ayrı hedef koyabiliyor."

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasette istikrarın çok önemli olduğunu söylelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Mesela Türkiye 19 yıldan beri güçlü bir istikrarla yoluna devam ediyor. Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün artık 2023’ü, 2053’ü konuşuyor ve uzay planlaması yapıyor. Uzaya dönük 9 ayrı hedef koyabiliyor” dedi.

‘YATIRIM BÜTÇESİ ARTTI’

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Ünal, 2001’de bütçenin yüzde 44’ünün faiz giderlerine, yüzde 46’sının cari giderlere ayrıldığı belirtip şöyle devam etti: “Yatırım bütçesi olmadığı için milletvekili yatırım sözü veremiyor, verse bile sözünü tutamıyordu. Daha ilginç bir veri, 1960 ile 2002 arasındaki 42 yılda 36 hükümet değişiyor. Toplam görev süreleri 1,5 yıl. Bu hükümetlerin bir kısmı darbeyle bir kısmı muhtırayla bir kısmı medya darbesiyle sürekli değiştiriliyor. Zaten yeterli yatırım bütçesi yok, bu 42 yılın bir kısmında devlet zaten 75 sente muhtaç kalmış, kapı kapı borç aramış. Şimdi istikrar siyasette çok kıymetlidir. Mesela Türkiye 19 yıldan beri güçlü bir istikrarla yoluna devam ediyor. Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün artık 2023’ü, 2053’ü konuşuyor ve uzay planlaması yapıyor. Uzaya dönük 9 ayrı hedef koyabiliyor Türkiye. O gün bütçesinin yüzde 44’ünü faize ayıran Türkiye, bugün bunu yüzde 9’lara kadar indirmiş durumda. Dolayısıyla yatırım bütçesini artırmış durumda.”

‘TÜİK VERİLERİNİ MUHALEFET İTİBARSIZLAŞTIRIYOR’

Türkiye ile ilgili dezenformasyon yapıldığını dile getiren Ünal, “TÜİK verilerini muhalefet ısrarla itibarsızlaştırıyor. Mesela bir OECD verisi paylaşayım sizinle. 2002 yılında Türkiye’de günlük 4 doların altında bir kazançla geçinmek zorunda olanların oranı yüzde 33. Her üç kişiden birisi 2002 yılında günlük 4 doların altında bir kazançla geçiniyor. Bu bugün nereye gelmiş durumda biliyor musunuz? Yüzde 1,5’e düşmüş durumda. Yüzde 33’ten yüzde 1,5’e…” diye konuştu.

AK Partili Mahir Ünal: Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün uzay planlaması yapıyor

Yorumlar kapalı.