Akbelen Ormanı’nda jandarmadan vatandaşlara biber gazlı müdahale! Gözaltına alınanlar var…

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için nöbet tutan ve bu sabah jandarma baskınıyla karşılaşan vatandaşlardan ikisi gözaltına alındı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jandarma, zeytin ve çam ağaçlarının kesildiği bölgeye gitmek isteyen İkizköylülere ve çevrecilere izin vermedi. Köylüler, jandarmaya “Barikatı aç” sloganıyla karşılık verdi.

Jandarma ile köylüler ve çevreciler arasında arbede yaşandı. Jandarma, ağaç kesiminin sürdüğü bölgeye gitmekte ısrar eden köylülere ve çevrecilere biber gazıyla müdahale etti. Köylülerden Hasan Yorulmaz ve İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için vatandaşların iki yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti alanına bu sabaha karşı saat 05.30’da çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA’lar sevk edildi. İkizköy direnişçilerinden Hasan Yorulmaz, “Kesim motorları ile Akbelen Ormanı’na girildi. Ve çamları kesmeye başladılar” dedi.

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı köylüler, 2019’dan beri mücadele ediyor.

Akbelen Ormanı’nda jandarmadan vatandaşlara biber gazlı müdahale! Gözaltına alınanlar var…

Yorumlar kapalı.