AKP sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklama: Görevden alma Cumhurbaşkanının takdiridir

Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanlığı makamının takdirindedir." Benim açıklama yapmam uygun olmaz.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

– İzmir depremiyle ilgili gündemi yakın bir şekilde takip ediyoruz. Türkiye de bu büyük acının yaralarını sarmaya devam ediyor. 115 vatandaşımız hayatını kaybetti, devlet bütün imkanlarıyla birlikte hep beraber yaraları sarmaya devam ediyor. Hane başına yıkılan binalarda eşyasını kaybedenler için 30 bin liralık eşya yardımı yapılması kararlaştırıldı. Yıkılması gereken hasarlı evler var, bunlarla ilgili ev sahiplerine 13 bin, kirada olanlara 5 bin lira yardım yapıldı.

– MYK gündeminde Teşkilat Başkanlığı’nın sunumu vardı. Mali ve İdari işler başkanlığımızın sunumu vardı. İç ve dış konularla ilgili gündemdeki maddeler var. TBMM Grubundaki çalışmalar değerlendirildi

– Azerbaycan’ın toprakları Ermenistan işgalinden tek tek kurtarılıyor. Bu hafta içerisindeki en büyük sevincimiz Şusa’nın işgalden kurtarılmasıdır. Şuşa’nın kurtarılması Karabağ’daki tüm Azeri topraklarının kurtarılmasının yakın olduğu anlamına geliyor. Tüm Azerbaycan toprakları işgalden kurtarılacaktır.

– Fransa kendi kendini yönetemediği için İslam’a saldırarak hatasını örtmeye çalışıyor.

– Fransa’da ‘Bozkurtlar’ adlı bir yapılanma yok.

Cumhurbaşkanımız kendi takdirlerinde

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Hazina ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına yönelik sorulara yaptığı açıklamada, “Göreve getirme, Görevden alma Cumhurbaşkanının takdiridir. Cumhurbaşkanı kendisi bu konuda dilerse açıklama yapacaktır” dedi.

Ayrıntılar geliyor…

AKP sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklama: Görevden alma Cumhurbaşkanının takdiridir

Yorumlar kapalı.