Albayrak hakkında Özge Ulusoy’lu paylaşım hakaret sayılmadı

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Volkan Bilgin beraat etti. Bilgin’in Albayrak hakkında yaptığı paylaşımda Özge Ulusoy isminin yer almasını hakaret olmayacağı değerlendirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Volkan Bilgin beraat etti. Bilgin’in Albayrak hakkında yaptığı paylaşımda Özge Ulusoy isminin yer almasını hakaret olmayacağı değerlendirildi. Albayrak’ın avukatı Ahmet Özel kararı istinafa taşıyarak, Bilgin’e ceza verilmesini istedi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Türkiye ekonomi hakkındaki açıklamasını sosyal medya hesabından yaptığı “Maaş yatınca üzülüyorum resmen. Bu ay da verginin tabana yansımasını istemiş. Özge Ulusoy” paylaşımıyla eleştiren Volkan Bilgin hakkında hakaret suçlamasıyla dava açılmıştı. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Bilgin hakkında beraat kararı verildi. Kararın gerekçesinde, “(Sanığın) yazıyı yazdığı konusunda tereddüt bulunmamaktadır. Ancak, söz konusu yazıda doğrudan müştekiye yönelik bir hakaret bulunmamaktadır. Bu nedenle de sanığın beraatine karar vermek gerekmiştir” denildi.

Mahkemenin 8 Aralık 2020 tarihinde verdiği karar eski Bakan Albayrak’ın avukatı Ahmet Özel tarafından istinafa taşındı. Özel istinaf dilekçesinde, “Müvekkilin o tarihte vergiler ve ekonomiden sorumlu bakan olarak görev yaptığı ve hakkında paylaşımda ismi geçen kişiyle ilgili çirkin iddialar ortaya atıldığı herkesçe bilinmektedir” diyerek, mahkemenin beraat karanının bozulmasını ve Bilgin’in cezalandırılmasını istedi.

Albayrak hakkında Özge Ulusoy’lu paylaşım hakaret sayılmadı

Yorumlar kapalı.