ALES 3 başvuruları ne zaman başlayacak?

ALES 2 sonuçlarının açıklanmasının ardından ALES 3ile ilgili bilgiler araştırılmaya başlandı. Sınava girmek isteyen adaylar, ALES 3 başvuru tarihlerini sorguladı. Peki, ALES 3 başvuruları ne zaman başlayacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 21 Ağustos tarihinde gerçekleşen ALES 2’nin ardından ALES 3’e girecek adaylar, sınav hakkında detayları merak etti. Adaylar, ALES 3 başvurularının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Peki, ALES 3 başvuruları ne zaman başlayacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yılda 3 kez gerçekleştirilen lisans üstü eğitim için gerekli ALES’in 2.’sinin sonuçlarını açıkladı. Yılın son ALES 3’ün ne zaman yapılacağı sorgulanmaya başlandı.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

ALES 3 başvuruları ne zaman başlayacak?

Sınavın başvuruları 30 Eylül – 10 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak.

ALES 3 ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimi sonrasında ALES 3’ün yapılacağı tarih de belli oldu. ALES 3, 20 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek.

ALES 3 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES 3 sonuçları ise 9 Aralık’ta açıklanacak.

ALES 3 başvuruları ne zaman başlayacak?

Yorumlar kapalı.