Ali Babacan’dan Altılı Masa’ya rest: “Böyle bir çalışma yapılırsa herkes kendi yoluna”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa’daki partilerin eşit olup olmadığı konusuyla ilgili, "Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilse o zaman her parti kendi yoluna" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altılı Masa‘daki partilerin oy oranlarıyla ilgili polemikler son günlerde sık sık gündeme geliyor. Ahmet Davutoğlu‘nun “Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı ‘Kendi kararımı uygularım’ derse kriz çıkar” açıklamaları sonrası başlayan eleştiriler hakkında bir yorum da DEVA Partisi lideri Ali Babacan‘dan geldi.

“KARŞI OLANLAR VARSA GEREĞİNİ YAPALIM”

Babacan Medyascop’ta katıldığı bir programda, “Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz, öyle bir çalışmayla seçime gidilmez. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilse o zaman her parti kendi yoluna. Bu partilerin hepsi eşitler olarak Masa’ya oturmuştur. Buna karşı olanlar varsa hemen söylesin, gereğini yapalım” dedi.

“BAKANLARI EN AZ 5 YIL MEŞGUL EDECEK EV ÖDEVİ VAR”

Kuruldukları ilk günden beri seçim sonrasına hazırlandıklarını vurgulayan Babacan, “Türkiye tarihinde bunun gibi bir çalışma yapılmadı. 22 tane eylem planımız var. Pazar günü bunların lansmanını yapacağız. Seçimlerden sonra seçilecek bakanları en az 5 yıl meşgul edecek ev ödevi var” diye konuştu.

“ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPTIĞIMIZ İDDİALARI YALAN”

Temel Haklar Eylem Planı’yla ilgili konuşan Babacan, “Bu planda toplam 354 tane madde var. Bu maddelerin içerisinden üç tanesi tartışıldı. Diğer maddelerle ilgili görüşünüz var mı? Bu maddelerle ilgili ne diyorsunuz? Ses çok, çünkü sapasağlam çalışma. ‘Anayasa’dan ‘Türk’ ifadesini çıkarıyorlar’ diyorlar. Öyle bir şey yok. Eylem planlarımızda anayasanın ilk dört maddesinde değişiklik yaptığımız iddiaları yalan” dedi.

Ali Babacan’dan Altılı Masa’ya rest: “Böyle bir çalışma yapılırsa herkes kendi yoluna”

Yorumlar kapalı.