Altın fiyatları güne yükselişle başladı, işte son durum… (19 Temmuz 2022)

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 965 lira seviyesinde işlem görüyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamıştı.Dün, ons altın fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0.4 artışla 959.5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0.6 üzerinde 965.2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.583 liraCumhuriyet altını da 6.467 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının hemen üzerinde 1.709,8 dolardan işlem görüyor.

RESESYON ENDİŞELERİ TEKRAR GÜNDEMDE

Analistler, ABD’de açıklanan şirketlerin finansal sonuçları ve gelecek yıla ilişkin beklentilerin düşürülmesinin resesyon endişelerini tekrar gündeme getirdiğini ifade ederek, söz konusu durumun altın fiyatlarında oynaklığa neden olduğunu söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ise değişimin gözlenmediğini aktaran analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) temmuzda yüzde 70 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağının fiyatlandığını kaydetti.

Analistler, bugün Euro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile ABD’de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.690 doların destek, 1.730 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Altın fiyatları güne yükselişle başladı, işte son durum… (19 Temmuz 2022)

Yorumlar kapalı.