Annesi İstanbul’da köle olarak satılmış: Dünyaca ünlü ressam Leonardo Da Vinci’nin Çerkes olduğu ortaya çıktı

Dünyaca ünlü İtalyan dahi, mucit, mimar ve ressam Leonardo Da Vinci'nin annesi Caterina'nın Kafkaslar'dan geldiği ve Çerkez olduğu iddia edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Napoli L’Orientale Üniversitesinde Rönesans üzerine çalışmalarıyla bilinen Prof. Carlo Vecce’nin, Floransa Devlet Arşivi’nde bulduğu orijinal bir belge Leonardo Da Vinci‘nin annesi Caterina‘nın hikayesinin yeniden yazılmasına yol açabilir.

İSTANBUL AYRINTISI

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, söz konusu belge, Leonardo Da Vinci’nin annesi Caterina’nın köle olarak Kafkasya’da Çerkez bölgesinden önce İstanbul’a oradan da Floransa’ya geldiğini ve 2 Kasım 1452’de Leonardo Da Vinci’nin babası Piero Da Vinci tarafından yazılan bir noter tasdiki ile serbest kaldığını ortaya koydu.

Leonardo Da Vinci’nin annesinin hayatına dair keşfettiği bu bulgudan yola çıkarak “Caterina’nın gülümsemesi” kitabını bu hafta içinde yayınlayan Prof. Vecce, Caterina’nın Çerkez kökenli genç bir kız iken kaçırıldığını, önce İstanbul, oradan Venedik’e köle olarak satıldığını ve son olarak Floransa’da daha sonradan oğlu Leonardo Da Vinci’nin babası olacak Pietro Da Vinci ile karşılaştığını aktardı.

Vecce, çalışmalarına Caterina’nın bir süredir dillendirilen köle olduğu iddiasını çürütmek için başladığını ama bulduğu belgenin köle olduğu tezini doğrulayacak nitelikte olduğunu ifade etti.

Annesi İstanbul’da köle olarak satılmış: Dünyaca ünlü ressam Leonardo Da Vinci’nin Çerkes olduğu ortaya çıktı

Yorumlar kapalı.