Arzu Çerkezoğlu: “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulansın, ILO 190 onaylansın…”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanmasının 10. yıldönümü öncesinde bir açıklama yaparak, "İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284'ün uygulanmasını, ILO'nun işyerinde şiddeti önlemeye yönelik 190 sayılı sözleşmesinin onaylanmasını talep ediyoruz" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’nin ilk imzacı ülke olduğu, “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin imzalanmasının 10. yıldönümü öncesinde bir açıklama yaptı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanarak yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle çıkmak hukuksuz olduğu gibi kadınların ve kız çocuklarının hayatının hiçe sayılması anlamına gelmektedir” diyen Çerkezoğlu, kadın hareketinin geçmişten bugüne en önemli kazanımlarından biri olan İstanbul Sözleşmesi’nin sona erdirilmesini kabul etmediklerini belirtti.

Çerkezoğlu, “Kadınları ve kız çocuklarını koruma altına almak amacıyla yazılmış ilk ve en kapsamlı uluslararası sözleşmeden vazgeçmek, şiddeti onaylamak anlamına gelir, şiddet faillerini cesaretlendirir” diyerek, kadınları ve kız çocuklarını yaşatmak için Sözleşme’nin uygulanması gerektiğini vurguladı.

ILO 190 sayılı sözleşmesi onaylansın

Çerkezoğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı Yasa’nın uygulanması ile birlikte ILO’nun işyerinde şiddeti önlemeye yönelik 190 sayılı sözleşmesinin de onaylanması gerektiğini belirtti:

DİSK olarak salgın koşullarından da faydalanarak kadınların ve işçi sınıfının kazanılmış haklarını yok edecek saldırılara karşı sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. Kadına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik şiddet ve tacizin kaynağı olan toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı daha etkin önlemler alınmasını, İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı Yasa’nın uygulanmasını, ILO’nun işyerinde şiddeti önlemeye yönelik 190 sayılı sözleşmesinin onaylanmasını talep ediyoruz.

Arzu Çerkezoğlu: “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulansın, ILO 190 onaylansın…”

Yorumlar kapalı.