Aşçıların sır gibi sakladığı yöntem: Reçelin kıvamı sulu olursa koyulaştırma tekniği!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tatları arasında yer alan reçeller, yaz mevsiminin en taze meyveleriyle hazırlanır. Fakat reçel yaparken bazen kıvam sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Reçelin kıvamı sulu olursa ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız, işte size aşçıların sır gibi sakladığı yöntemler!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öncelikle reçelin kıvamının soğudukça daha yoğun hale geldiğini unutmayın. Reçelinizi oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, kıvamını tekrar kontrol edin. Eğer hala sulu bir kıvamdaysa, aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

1. Elma Ekleyin

Reçelinize pektin eklemek için kaynayan reçelin içerisine bir adet elma ekleyebilirsiniz. Elma, reçelin daha koyu ve jölemsi bir kıvama gelmesini sağlayacaktır.

2. Limon Suyu Ekleyin

Reçelinizi pişirme aşamasındayken içine limon suyu ekleyerek kıvamını tutmasını sağlayabilirsiniz. Limon suyunu ekledikten sonra, reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin.

3. Güneşte Bekletin

Reçelinizi güneşte kıvamı tutana kadar bekletmek de bir seçenektir. Temiz bir bezin üzerine tenceredeki reçeli koyun ve güneşin altında bekletin.

4. Fırında Yoğunlaştırın

Eğer güneşte bekletme imkanınız yoksa, reçeli fırın tepsisine koyarak düşük ısıda 100 derecede arada bir fırın kapağını açarak ve reçeli karıştırarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayabilirsiniz.

Reçelinizin kıvamını tutması için, pişirme işleminden sonra mutlaka oda sıcaklığında dinlendirmeyi unutmayın. Bu yöntemleri uygulayarak, lezzetli ve yoğun kıvamlı reçeller hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

KIVAMI ŞAŞMAYAN ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Lezzet.com.tr sitesinde çilek reçeli tarifinin detayları paylaşıldı. İşte bilmeni gereken o tarif

Malzemeler

1 kg çilek
1 kg toz şeker
Yarım limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk olarak çileklerin saplarını kesin. Derin bir kaseye çilekleri alıp üzerine toz şekeri serpin. En az 5-6 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin.
Ardından toz şekerli çileği tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30- 35 dakika pişirin.
Üzerine limon suyunu veya limon tuzu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra reçeli kavanozlara paylaştırın.
Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. Şimdiden afiyet olsun.

Aşçıların sır gibi sakladığı yöntem: Reçelin kıvamı sulu olursa koyulaştırma tekniği!

Yorumlar kapalı.