Aslı Enver kimdir, kaç yaşında, hastalığı ne?

Sevilen oyuncu Aslı Enver, verdiği son röportajında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hastalığı nedeniyle senaryo okumanın kendisi için bir çile olduğunu söyledi. Peki Aslı Enver kimdir, kaç yaşında, hastalığı ne?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başarılı oyuncu Aslı Enver oynadığı rollerle adından sıkça söz edilen isimlerden. Enver’in verdiği son röportajında hastalığından söz etmesi merak uyandırdı. Peki Aslı Enver kimdir, kaç yaşında, hastalığı ne?

Aslı Enver kimdir, kaç yaşında?

Kıbrıs Türkü bir baba ile, eğitim için Türkiye’den Londra’ya giden bir annenin ikinci çocuğu olarak Londra’da dünyaya gelmiştir. 12 yaşına dek Londra’da yaşayan Aslı Enver daha sonra ailesiyle Türkiye’ye taşınmıştır. Tiyatroya ülke değişimi nedeniyle bocalama geçirdiği dönemde annesinin yönlendirmesiyle Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde başladığını belirtmiştir. 2005 yılında Türkü Turan ve Hazal Kaya ile beraber Molped reklamında oynamıştır. Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden ve Haliç Üniversitesi’nin Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Kariyerinin başında TRT 1’de yayınlanan bir sit-com’da iki dakikalık bir rol almış ardından Ayna adlı kısa filmde oynamıştır.[kaynak belirtilmeli] 2007-2011 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan Kavak Yelleri adlı gençlik dizisinde Mine Ergun karakterini canlandırmıştır. Daha önce Hayat Bilgisi adlı dizide de rol alan Enver, Suskunlar dizisinde Ahu karakterini canlandırmıştır. Ardından D Productions’ın Kanal D 2013-2014 sezonu için hazırladığı Kayıp dizisinde Özlem Albayrak karakterine hayat vermiştir. Ardından Bana Artık Hicran De dizisinde başrol oynamıştır. 2015 yılında Mutlu Ol Yeter dizisinde başrol oynamıştır. 2015 yılından bu yana Dolunay Soysert’le oynadığı Personel oyununda Emma’yı canlandırmaktadır. 2016’da vizyona giren Kardeşim Benim adlı filmde Zeynep karakterini oynayan Enver, Şubat 2016’da yayınlanmaya başlayan Kış Güneşi isimli dizide Nisan karakteriyle yer almıştır. Ayrıca O Ses Türkiye Yılbaşı Özel 2016’da Demet Sağıroğlu’nun Arnavut Kaldırımı isimli şarkısını seslendirmiştir. İstanbullu Gelin adlı diziyle ekranlarda gördüğümüz Enver, Özcan Deniz ile birlikte başrolü paylaşmıştır. 2020’de Star TV’de yayımlanan Babil dizisinde Nihal(Ayşe Karaali) karakterine hayat vermiştir.

Aslı Enver’in hastalığı ne?

Aslı Enver bir dergiye verdiği son röportajında, disleksi olduğunu söyledi. Enver, “Bir şey okumak benim için çile. Sesli kitap dinliyorum ama o zaman uyuyakalıyorum. Bir kişinin bir saatte okuyacağı senaryoyu ben bir günde okuyorum ya da birilerine ‘Ne olur bana bunu okur musun?’ diye yalvarıyorum. Zor ama alıştım bu duruma.” dedi.

Aslı Enver kimdir, kaç yaşında, hastalığı ne?

Yorumlar kapalı.