Atatürk’ün ölmeden önce Dolmabahçe personeline verdiği talimat yürek burktu: Mehmetçik üzülmesin diye…

Bugün 84'ncü ölüm yıldönümü nedeniyle tüm yurtta saygı, sevgi ve özlemle anılan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Savarona yatından Dolmabahçe'ye taşındığı sırada Mehmetçik'e bitkin görünmemek için tüm ışıkları kapattırdığı bilgisi ilk kez duyanların tüylerini ürpertti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti‘nin kurucusu ve ebedi önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84’ncü yıldönümü nedeniyle tüm yurtta anılmaya devam ediliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün vefat ettiği 10 Kasım 1938 gününe ilişkin detaylar da vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

SAVARONA’DAN DOLMABAHÇE’YE TAŞINDI

Atatürk, Savarona yatından Dolmabahçe’ye taşındığı sırada bitkin ve halsiz olması nedeniyle çevresindekileri büyük üzüntüye uğrattı. O sırada tüm Dolmabahçe personeli de Atatürk’ün rahat etmesi adına büyük çaba sarf ediyordu.

IŞIKLARI SÖNDÜRME TALİMATI VERDİ

Atatürk’ün ölmeden kısa bir süre önce Dolmabahçe personeline verdiği talimat da ilk kez duyanların tüylerini ürpertti. Buna göre Ata’nın Mehmetçik’in moralini düşürmemek adına Dolmabahçe personeline tüm ışıkları kapattırdığı ve karanlıklar içerisinde odasına geçtiği belirtildi. Gazi Atatürk, aynı gecenin sabahı da gözlerini ebediyete yumarak Türk milletini derinden bir yasa boğdu.

Atatürk’ün ölmeden önce Dolmabahçe personeline verdiği talimat yürek burktu: Mehmetçik üzülmesin diye…

Yorumlar kapalı.