Avukatlardan meslektaşlarına iki günlük boykot çağrısı: “Duruşmalara girmeyin”

İzmir Barosu ve Antalya Barosu, öldürülen avukat Servet Bakırtaş için 7-8 Temmuz tarihlerinde duruşmalara girmeme çağrısı yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Barosu ve Antalya Barusu, İstanbul Barosu üyesi avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesi üzerine 7 ve 8 Temmuz’da tüm meslektaşlarına duruşmalara girmeme çağrısı yaptı.

İzmir Barosu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“İzmir Barosu Yönetim Kurulu, İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş’ın silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi üzerine yapmış olduğu acil toplantı sonucunda; ‘avukatlara yönelik önlen(e)meyen şiddet ve saldırılar karşısında, yetkilileri uyarmak ve acil önlem için göreve çağırmak üzere tüm meslektaşlarımıza 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde duruşmalara girmeme çağrısı yapılmasına’ karar verilmiştir.

Tutuklu işler dışında CMK müdafilerine Yönetim Kurulumuzun kararını gerekçe göstererek; özel vekil ve müdafilere de Yönetim Kurulumuzun kararına uyarak duruşmalara girmemeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Bir yanda ekonomik şiddet, bir yanda ölüm; Yeter artık!”

Antalya Barosu’ndan yapılan açıklamada ise, “Öldürülen avukat Servet Bakırtaş için 07/07/2022 (yarın) saat 12:30’da Barohan önündeyiz. Meslektaşlarımızı perşembe ve cuma günü duruşmaları boykot etmeye davet ediyoruz” denildi.

İstanbul’da silahla yaralama suçundan 5 yıl hapis yatıp tahliye olan Abdullah Türkoğlu isimli erkek, aynı olay nedeniyle kendisine tazminat davası açan Öznur Tufan ve avukatı Servet Bakırtaş’ı öldürmüştü.

 

Avukatlardan meslektaşlarına iki günlük boykot çağrısı: “Duruşmalara girmeyin”

Yorumlar kapalı.