Ayhan Barut’tan ‘iflas’ uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin kredi iflas riskini gösteren beş yıllık risk priminin (CDS) zirveyi aşarak 872/887 baz puan seviyesine ulaştığını söyledi. AKP'nin yanlış politikaları sonucu ekonominin çıkmaza girdiğini aktaran Barut, "Dolar kuru 17.50 seviyesine çıktı. Türkiye'nin dış borcu 450 milyar doların üstünde. Dolar kurundaki her artışın ne kadar vahim sonuçlar doğurduğunu herkes görüyor. CDS'nin bu kadar yükselmesi de alarm zillerinin çaldığını gösteriyor" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“YEGANE SORUMLU TEK ADAM YÖNETİMİ”

Doların 17.50 lira seviyesine gelmesiyle Türk lirasının Nisan başından itibaren yüzde 15’e yılbaşından bu yana ise yüzde 25’e yakın değer kaybettiğini ifade eden Ayhan Barut, “Maalesef Merkez Bankası’ndaki rezervlerin yeterliliği sorgulanıyor. Tek adam ve liyakatsiz yönetim anlayışının sonucu olarak Türk lirasında değer kaybının daha da artacağı öngörülüyor. AKP iktidarı bilerek ve isteyerek yanlış politikalarına devam ediyor. Bu yaşanan vahim tablonun yegane sorumlusu tek adam yönetimidir” diye konuştu.

“ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

Türkiye’nin tek adam rejimi eliyle derin bir ekonomik çıkmazın içine sürüklendiğini bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Maalesef Türkiye’nin kredi iflas riskini gösteren beş yıllık risk primi (CDS) 2008 yılından bu yana kaydettiği zirve seviyeyi Haziran ayında yenileyerek 816 baz puan seviyesine ulaşmıştı. Şimdi CDS bu zirveyi de aşarak 872/887 baz puan seviyesine yükseldi. Dolar kuru 17.50 seviyesine dayandı. CDS puanlarının bu kadar yükselmesi, ülkemizin iflas riskinin artması anlamına geliyor. Türkiye’nin dış borcu 450 milyar doların üstünde. Dolar kurundaki her bir kuruşluk artışın ne kadar vahim sonuçlar doğurduğunu herkes görüyor. Bu gerçeği bilmelerine ve görmelerine rağmen iktidar sahipleri, ‘nas’ ve ‘faiz’ diyerek yanlışta bilerek ve isteyerek ısrar ediyor. Ne yazık ki CDS’nin bu kadar yükselmesi de ekonomide alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. Bir gerçek daha var ki, CDS’nin bu seviyelere çıkması Türkiye’nin dış borçlanmada ödeyeceği faizi de arttıracak. Hazinenin dolar cinsi borçlanmalarında faizin daha da yükselmesi kaçınılmaz. Kendileri saraylarda sefa sürenler halkımızın içine düştüğü açlık, yoksulluk, borç, sefalet ve işsizlik derdini umursamıyor. Ülkemizin iflasa sürüklenmesine göz yumulamaz. Artık işbilmez AKP iktidarı ülkemizi felakete sürüklemekten vazgeçsin!”

Ayhan Barut’tan ‘iflas’ uyarısı

Yorumlar kapalı.