Aziz Yıldırım’dan 3 Temmuz çıkışı: Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşamasını sağladık

Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği ‘3 Temmuz'un dünü, bugünü, yarını' adlı panelde konuşan Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım, “Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir. Biz şikelerden mahkemeleri gördük, sonunda beraat ettik. Hayır, öyle değil. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamasını sağladık" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından ‘3 Temmuz’un Dünü, Bugünü, Yarını’ adlı panel düzenlendi. Panelde konuşan Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım, “Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe’nin kendisidir. Biz şikelerden mahkemeleri gördük, sonunda beraat ettik. Hayır, öyle değil. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşamasını sağladık” dedi.

Fenerbahçe Gönüllüleri Derneğinin Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği “3 Temmuz’un Dünü Bugünü Yarını” paneline, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile dönemin yöneticileri Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Yasemin Merçil ve Mithat Yenigün, kulüp görevlileri Cemil Turan ve Tamer Yelkovan katıldı. Teknik direktör Aykut Kocaman da panelde hazır bulundu. Program Aziz Yıldırım’ın başkanlık dönemi ve 3 Temmuz sürecine ait zamanları içeren video gösterimi ile başladı. Oturum, katılımcıların sunumları ile devam etti.

BYLOCK ELEŞTİRİSİ

Panelde konuşma yapan Aziz Yıldırım, “ByLock çıkıyor, bizden affettik, fakir bir adamın elinde var, atın içeri gitsin. Bunun acısını ileride daha çok yaşayacağız. Fenerbahçe ne yaptı, direnişin ateşini yakan Fenerbahçe’nin kendisidir. Ben değilim, ben de buranın bir bireyiyim. Ben giderdim, o günkü şartlarda. Belki başkası olsa aynı direnişi yapardı, yapmazdı, bilemem. Ama ben vardım, o ateşi sizlerle beraber yaktık. Biz şikelerden mahkemeleri gördük. Gitti, geldi, şu oldu, sonunda beraat ettik. Hayır, öyle değil. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşamasını sağladık” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIKLA İLGİLİ BİR DÜŞÜNCEM YOK”

Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığı ile ilgili de konşan Yıldırım, “5 sene önce söyledim, buradan üzülerek gidersiniz dedim. Bunların hepsini yaşadık. Bugün de söylüyorum, Fenerbahçe parçalanmasın, bölünmesin, birlik ve beraberlik içerisinde olun. Benim şahsımın Fenerbahçe başkanlığıyla ilgili bir düşüncesi yok bunu bilin yani. Buraya kızımı alıp geldim, mutluyum” şeklinde konuştu.

KOMÜNİZMLE MÜCADELE DERNEĞİ ELEŞTİRİSİ

Aziz Yıldırım, Komünizmle Mücadele Derneği’ne dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Yıldırım şunları söyledi:

“Yok edilmeye çalışan bir kurum, askerlik kurumu… Türkiye’nin anayasasında bekçisi olan kurumun yok edilmesi. Nasıl yok edecekler, vesayet anlatımıyla birlikte kamuoyunda basını, yazılı, sözlü, ben sen… Hepimiz inandırıldık, ‘Asker ihtilal yapar’ diye. Ama sonunda geldik, gördük ki asker ihtilal yapmıyor. Sivil insanlar da ihtilal yapıyor. Kim bu, örgüt, FETÖ örgütü… Bu örgütü, komünizmle mücadele edeceğim diye devlet kurdu. Komünizmle mücadele altında dernek kurdular. Sonra ne oldu, o dernek evrim gösterdi, FETÖ örgütüne döndü. 40-50 sene önce kurulan bu yapı, ileride Türkiye Cumhuriyeti’ni başka yollardan ele geçirmek üzere icraata başladı. Nereye geldik, bu askerleri yok ettik. Bütün yargıyı ele geçirdi. Emniyetteki bütün operasyonları, kendilerine bağlı yetişmiş çocuklara verdi.”

Aziz Yıldırım’dan 3 Temmuz çıkışı: Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşamasını sağladık

Yorumlar kapalı.