Badem zayıflatır mı? Günlük ne kadar badem tüketmemiz gerekir? Faydaları saymakla bitmiyor!

Diyet yaparken ara öğünlerde kuruyemiş tüketmemiz önerilirken, bunların başında badem geliyor. İçerisinde çinko, demir, kalsiyum, potasyum ve E vitamini gibi mineral ve vitaminler bulunduran badem gün boyunca tokluk hissi sağlar ve kalori alımını engeller. Peki, bademin kilo vermede etkisi nedir? Badem zayıflatır mı? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo vermek için başvurduğumuz birçok diyetisyen öğün listelerini hazırlarken, ara öğünlere mutlaka kuruyemiş dahil ediyor.

Tükettiğimiz kuruyemişler sayesinde gün boyunca açlık hissimizi bastırabiliyoruz. Uzmanlar, içerisinde en çok posa içeren kuruyemişlerden biri olan bademi özellikle tavsiye ediyor.

Hem lezzetli, hem de sağlıklı bir kuruyemiş türü olan badem oldukça faydalı bir besindir. İçerisinde sağlıklı yağları da barındıran badem, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Abartıya kaçmadan, her gün 1 avuç tüketeceğiniz badem sayesinde açlık hissinizi bastırabilirsiniz.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Aynı zamanda bol lif kaynağı olan badem, içinde barındırdığı yağ ve boşa içeriği sayesinde kan şekerini de dengede tutar. Bununla birlikte, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan badem, bağırsak hareketlerini de düzenler.

HER GÜN 1 AVUÇ BADEM TOK TUTUYOR

Açlık hissimizi bastıran badem, gün boyunca bizi tok tutmayı sağlar. Bu sayede, kilo vermemize de önemli derecede yardımcı olur. Ancak, sadece badem tüketerek hedefimize ulaşamayız. Günde 1 avuç yiyeceğimiz badem sayesinde gün içinde fazla alacağımız kalorilerin önüne geçeriz. Badem, bu sayede kilo vermeye ve kilo kontrolü açısından da oldukça yardımcı bir yemiş türüdür.

BADEM CİLDİ KORUR

Bademin faydaları sadece, kilo verme ve kilo korumayla sınırlı değildir. Eğer cildiniz güneş ışınlarına fazla maruz kalıyorsa, bu durum erken yaşlanmaya ve kırışıklığa yol açabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için badem tüketerek, cildinizin güneş ışınlarından zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Bademde bulunan E vitamini antioksidan içeriği ile serbest radikallerle savaşarak cildi korur. Cildin erken kırışmasını ve yaşlanmasını önler.

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR

İçinde bulunan yağ ve posa sayesinde bağırsakları çalıştıran badem, vücutta ödem birikmesinin önüne geçer.

Yağlı yiyecekler bağırsaklardaki kasların kasılıp gevşemesine yardımcı olarak bağırsak hareketlerinin artmasına neden olur. Posadan zengin yiyecekler ise bağırsağa su çekerek bağırsak hareketlerini artırıyor

Badem zayıflatır mı? Günlük ne kadar badem tüketmemiz gerekir? Faydaları saymakla bitmiyor!

Yorumlar kapalı.