Bakan Çavuşoğlu: ’19 masum insanın soğuğa terk edilerek ölmesinin sorumlusu Yunanistan’dır’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "19 masum insanın soğuğa terk edilerek ölmesinin sorumlusu Yunanistan'dır" diye de ekledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Yunanistan’ın göçmenleriyle ilgili olarak Avrupa Birliği’ne seslendi. Çavuşoğlu, “Burada Yunanistan kadar AB’nin de suçu var, Türkiye bunun onda birini yapsa, Türkiye’nin nasıl eleştirileceğini en iyi bizler biliyoruz fakat Yunanistan, tam tersi destek görüyor” dedi.

Çavuşoğlu’nun mevkidaşı Haavisto ise, “Bu konuda birlikte çalışmanın ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Türkiye’nin Suriyeli mültecilere ne kadar yardım ettiğini, nasıl bir ekonomik yük altına girdiğini biliyoruz” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları:

Burada Yunanistan kadar AB’nin de suçu var, Türkiye bunun onda birini yapsa, Türkiye’nin nasıl eleştirileceğini en iyi bizler biliyoruz fakat Yunanistan, tam tersi destek görüyor. Neymiş, Yunanistan, Avrupa’nın sınırlarını koruyormuş. Oysa Avrupa’nın sınırları Türkiye’den başlar.

Sınırı koruyor diye insanlık dışı muameleleri desteklemek AB’nin savunmaya çalıştığı değerlerle kökten çelişiyor.

Türkiye-AB ortak bildirisini güncellemek istiyoruz. Bu insanlar nerede yaşarsa yaşasın yardımcı olmamız lazım. Burada bu göçmenlere karşı insanlık dışı muamele olduğun zaman kim yaparsa yapsın ‘dur’ demek lazım. Frontex kara sınırlarımızda bunu desteklemişti. Biz bunun belgelerini AB ile de paylaştık.

 

Bakan Çavuşoğlu: ’19 masum insanın soğuğa terk edilerek ölmesinin sorumlusu Yunanistan’dır’

Yorumlar kapalı.